De Vrij en Dumfries klaar in Europa: mooie goal Martínez niet genoeg tegen Liverpool

Reacties

Internazionale is er dinsdagavond niet in geslaagd om een comeback te bewerkstelligen tegen Liverpool. De Engelsen verloren op Anfield, maar de krappe zege van Inter was niet voldoende om het resultaat uit de heenwedstrijd weg te poetsen. De spanning ontbrak in de slotfase, omdat Inter op een cruciaal moment met een man minder kwam te staan.

De Vrij en Dumfries klaar in Europa: mooie goal Martínez niet genoeg tegen Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Internazionale
Internazionale

Voor het eerst in tien jaar stond Inter weer eens in de achtste finale van de Champions League, maar de rentree in de knock-outfase verliep niet naar verwachting. In de heenwedstrijd kregen de Italianen genoeg kansen, maar bleek Liverpool scherper voor het doel: 0-2. Ook op Anfield werd het publiek vermaakt, maar voor een ommekeer kon Inter niet zorgen.

Slechts een paar minuten mocht Inter serieus denken aan een comeback. Na een interessante eerste helft, waarin het spel kort stillag vanwege een medisch noodgeval op de tribune, brak Lautaro Martínez na iets meer dan een uur de wedstrijd open. De Argentijn schoot prachtig raak (zie video onder) na een fout van Liverpool in de opbouw. Kort voor de 0-1 had Mohamed Salah de paal geraakt en even later werd de geheel vrijstaande Denzel Dumfries over het hoofd gezien door Martínez.

Dumfries verscheen samen met landgenoot Stefan de Vrij aan de aftrap in Liverpool, De Vrij haakte halverwege af met een vermoedelijke kuitblessure. Vanaf de kant zag de Nederlandse centrumverdediger hoe Inter een paar minuten na de openingstreffer zijn eigen glazen ingooide. Alexis Sánchez gleed door op Fabinho en kreeg zijn tweede gele kaart. Met een man minder kreeg het slotoffensief van Inter nauwelijks vorm, waardoor Virgil van Dijk zich in april met Liverpool mag melden in de kwartfinale van de Champions League. Eerder op de avond plaatste ook Bayern München zich voor die ronde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.