Van Dijk hard aangepakt bij 'pubteam' Liverpool: 'Dit gaat veel pijn doen'

Reacties

Sky Sports-analisten Roy Keane en Jamie Carragher waren na de topper tussen Liverpool en Arsenal zeer kritisch op het spel van Liverpool-captain Virgil van Dijk. De Oranje-international beleefde een allesbehalve prettige avond in het Emirates Stadium en trok daarvoor ook het boetekleed aan.

Van Dijk hard aangepakt bij 'pubteam' Liverpool: 'Dit gaat veel pijn doen'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Liverpool
Liverpool

Van Dijk speelde een negatieve hoofdrol bij de 2-1 van Arsenal, waarbij Gabriel Martinelli profiteerde van miscommunicatie tussen keeper Alisson Becker en de Nederlander. Volgens Keane had de aanvoerder van Liverpool zich ook veel meer moeten laten gelden bij de 1-0 van Bukayo Saka en de 3-1 van invaller Leandro Trossard.

'Ik vind dat Van Dijk schuldig is aan alle doelpunten van Arsenal', zei Keane bij Sky Sports. 'Natuurlijk kan hij ook een keer een slechte wedstrijd spelen, maar als je op deze manier drie goals weggeeft, dan weet je dat dit aan het einde van het seizoen veel pijn kan gaan doen. Liverpool verdedigde als een pubteam.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kinderlijke fout
Voormalig Liverpool-verdediger Carragher is ook kritisch naar Van Dijk. 'Virgil gaat echt in de fout bij die 2-1 en zo'n fout maakt hij waarschijnlijk een keer per seizoen. Hij moet leidend zijn in zo'n situatie. Maak het niet ingewikkeld, kop die bal gewoon weg en laat de bal niet stuiteren. Dat leer je als jonge jongen op een laag niveau', stelt de analist.

'Mede dankzij de prestaties van Becker en Van Dijk is Liverpool de club die het nu is, door de prestaties in de afgelopen jaren, maar dit keer zagen ze er heel slecht uit samen', verklaart Carragher. 'De intensiteit bij Liverpool, van het begin tot het einde, vond ik beschamend', verklaart Keane. 'Alle credits naar Arsenal. Zij stonden er wel op de momenten dat het moest.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.