Van Dijk schuldbewust na 'verkeerde keuze' bij klungelige tegentreffer

Reacties

Virgil van Dijk steekt de hand in eigen boezem na de ongelukkige tegentreffer tegen Arsenal. De Nederlander greep in de tweede helft niet voldoende in bij de 2-1 van Gabriel Martinelli.

Van Dijk schuldbewust na 'verkeerde keuze' bij klungelige tegentreffer
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Liverpool
Liverpool

Van Dijk schermde de bal af en hoopte dat zijn doelman Alisson Becker de bal weg zou werken. De Braziliaanse doelman maaide echter over de bal heen en dus kon Martinelli profiteren. 'Het was de verkeerde keuze. Alles gaat heel snel, maar achteraf moet ik hem gewoon wegkoppen. Dat gebeurt helaas soms in het voetbal', analyseert de Nederlander bij Viaplay. 

Ook bij de 3-1 had Van Dijk een ongelukkige rol. Een schot van Leandro Trossard viel via de centrale verdediger binnen. 'Het ging best wel lekker tot de 2-1, maar daarna weet je dat er ruimtes ontstaan. Ik wachtte met instappen, omdat hij normaliter de voorzet geeft. De bal wordt dan net aangeraakt, dat is balen.' 

'Het gaat best goed dit seizoen, dus dit is wel een domper. We hadden sinds september geen competiteduel meer verloren dus het is nu even incasseren. Er zal wel weer van alles gezegd worden, maar we moeten bij onszelf blijven en het in de volgende wedstrijd rechtzetten', sluit Van Dijk hoopvol af. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Geen sleutelrol voor Gakpo
Cody Gakpo kreeg in de topper tegen Arsenal een basisplaats, maar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. 'Je weet dat het een lastige wedstrijd wordt. Ze begonnen sterk, maar in het verloop van de eerste helft vonden we een antwoord', begint Gakpo bij Viaplay. 

'De tweede helft beginnen wij heel goed, maar we scoren niet. Daarna valt die tegengoal een beetje ongelukkig en krijgen we ook nog een rode kaart. Het is nog lang niet beslist na vandaag. We moeten rustig blijven en focussen op de volgende wedstrijden.' 

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.