Arsenal heeft in het eigen Emirates Stadium een belangrijke zege geboekt op koploper Liverpool. De topper in Engeland werd gekenmerkt door opmerkelijke blunders aan beide kanten.

Arsenal
3 - 1
Liverpool
Liverpool

Met Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch in de basis had Liverpool het bijzonder lastig in de openingsfase tegen Arsenal. De koploper werd flink onder druk gezet en kwam al na een kwartier spelen op achterstand.

Kai Havertz werd op fabelachtige wijze alleen voor de keeper gezet door Martin Ødegaard, maar de Duitser stuitte op Alisson Becker. In de rebound kon Bukayo Saka de bal echter oppikken en Arsenal met zijn achtste treffer van het seizoen op voorsprong schieten.

Liverpool kwam er nauwelijks aan te pas in de eerste helft, maar maakte op slag van rust toch de gelijkmaker. Gravenberch stuurde Luis Díaz weg in de diepte, maar die pass leek eenvoudig uitverdedigd te kunnen worden door William Saliba. De Fransman wachtte echter op zijn doelman, waardoor Luis Díaz de tijd kreeg om via de hand van Gabriel Magalhães raak te schieten.

In de tweede helft leek Liverpool door de 1-1 wat beter in zijn spel te komen, maar grote kansen bleven uit. Gravenberch en Gakpo werden na een klein uur spelen naar de kant gehaald en in de 67ste minuut was de laatst overgebleven Nederlander ongelukkig betrokken bij de 2-1 van Arsenal.

Van Dijk leek goed in te grijpen na een lange bal door Gabriel Martinelli aan de kant te zetten, maar Liverpool-doelman Alisson maaide vervolgens volledig langs de bal heen. Martinelli zag de bal plotseling voor zijn voeten liggen en schoot Arsenal weer op voorsprong.

Liverpool ging in het laatste kwartier op jacht naar de gelijkmaker en was daar ook dicht bij toen Alexis Mac Allister rakelings naast volleerde. Arsenal stond bij vlagen flink onder druk en zag ook nog zijn sterspeler Saka naar de kant gaan met een blessure.

Toch werd Arsenal nog flink geholpen, want twee minuten voor tijd moest Liverpool verder met tien man. Ibrahima Konaté ving Havertz op en ontving zijn tweede gele kaart. In overtal gooide Arsenal de wedstrijd in het slot. Invaller Leandro Trossard zette na een prachtige individuele actie de 3-1 eindstand op het bord.

Arsenal haakt door de cruciale overwinning aan in de Engelse titelstrijd. De Londenaren komen door de zege op slechts twee punten van koploper Liverpool. Manchester City staat nog vijf punten achter, maar heeft wel twee wedstrijd tegoed.