Van der Veen vertrekt als trainer van Lommel

Reacties

Peter van de Veen stapt op als trainer van Lommel SK. Persoonlijke redenen zijn de reden van het besluit van de Nederlandse trainer, meldt de Belgische club dinsdagochtend.

Van der Veen vertrekt als trainer van Lommel

Van der Veen werkte sinds vorig jaar zomer bij Lommel, eerst als assistent-coach en vanaf augustus als hoofdtrainer. 'Het was mij een genoegen en een geweldige ervaring om de afgelopen anderhalf jaar bij Lommel SK te werken. Het is nu tijd voor mij om terug te gaan naar Nederland en me daar te richten op de toekomst', vertelt de 49-jarige Rotterdammer op de clubwebsite.

In oktober sprak Van der Veen nog met VI. 'Dit project is spannend en leuk. En een heel mooie kans. De samenwerking in de City Group biedt perspectief, ook voor de coaches. Ik ben nu Spaans aan het leren om beter met jongens te kunnen communiceren. Maar wie weet komt het later in mijn carrière ook nog van pas. Een volgende stap zetten binnen de Group zou geweldig zijn.'

Voordat Van der Veen aan de slag ging bij Lommel, dat onderdeel is van de City Football Group, werkte hij jarenlang bij de KNVB als bondscoach van verschillende Nederlandse jeugdelftallen. Zo werd Oranje Onder-17 onder zijn leiding Europees kampioen in 2019. Voor zijn periode in Zeist was Van der Veen werkzaam als jeugdtrainer bij Ajax en bij Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lommel
Meer over Lommel
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.