Hoog bezoek bij Lommel: hoe Manchester City de quarantaineregels omzeilt

Reacties

Het Lommel SK van Peter van der Veen heeft zondag op het tweede niveau van België eenvoudig gewonnen van Excel Moeskroen. Het gebeurde onder het oog van Manchester City-sterren Ederson en Gabriel Jesus, voor zover bekend niet de grootste supporters van Lommel. Dat zij bij het duel van zondag aanwezig waren, had alles te maken met de quarantaineregels in Engeland.

Hoog bezoek bij Lommel: hoe Manchester City de quarantaineregels omzeilt
Lommel
Lommel
3 - 0
Royal Excel Moeskroen
Royal Excel Moeskroen

Ederson en Gabriel Jesus kwamen in de afgelopen interlandperiode in actie voor Brazilië. Als zij direct hierna terug zouden keren naar het Verenigd Koninkrijk, zou dat betekenen dat zij tien dagen in quarantaine moesten gaan. Daardoor zouden ze niet alleen het competitieduel met Burnley, maar ook de Champions League-ontmoeting met Club Brugge en de volgende competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion moeten missen.

City wilde dat niet hebben en besloot om Ederson en Gabriel Jesus eerst naar België te sturen. Daardoor ontbraken zij zaterdag tegen Burnley, maar kunnen zij dinsdag wel meedoen tegen Club Brugge. Om de tijd in België wat te doden trokken Ederson en Gabriel Jesus zondag naar Lommel, dat net als Manchester City deel uitmaakt van de City Football Group. De Braziliaanse supersterren maakten de spelers van Lommel gelukkig met shirtjes en een groepsfoto.

Harm van Veldhoven is de voorzitter van Lommel. VI zocht de voormalig trainer van Roda JC Kerkrade onlangs nog op in België:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.