Van der Vaart kraakt Maduro: 'Dan krijg je echt een mes in je rug'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft maandagavond Hedwiges Maduro onder vuur genomen. Bij Rondo claimt Van der Vaart dat Maduro een mes in de rug van de ontslagen Maurice Steijn zou hebben gestoken.

Van der Vaart kraakt Maduro: 'Dan krijg je echt een mes in je rug'

Aanleiding vormen de uitlatingen die mental coach Annemieke Zijerveld onlangs deed bij een radioprogramma. Zijerveld liet zich kritisch uit over de houding van Steijn. Dat zou ze hebben gedaan op basis van informatie die ze van oud-Almere City-assistent Maduro zou hebben gekregen.

'Je moet je voorstellen dat een mental coach van Almere City met informatie komt... Dat komt van Maduro vandaan', aldus Van der Vaart. 'Dat is dus je assistent. Nou, succes ermee. Toen ik dat hoorde dacht ik: nee!'

'Hij zaagt aan de stoelpoten van de coach', concludeerde Youri Mulder aan tafel. 'Je moet als hoofdcoach nooit een assistent nemen die uiteindelijk hoofdtrainer wil worden', reageerde Van der Vaart stellig. 'Je moet iemand naast je hebben die je honderd procent vertrouwt. Waarvan je weet: we gaan het samen doen. Toen ik dit hoorde... Dan krijg je echt wel een mes in je rug. Einde verhaal. Hij heeft gewoon gezegd hoe het gaat. Dat vond ik een heel treurig moment.'

Maduro neemt voorlopig de honneurs waar als interim-trainer bij Ajax. De club hoopt vanaf 1 november John van 't Schip voor de groep te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.