Van der Vaart kan gedachte over Ziyech niet onderdrukken tijdens WK

Reacties

Het mislopen van Hakim Ziyech blijft een gemiste kans voor het Nederlands elftal, zo weet Rafael van der Vaart. Hoewel de creatieveling al zeven jaar voor Marokko speelt, kan Van der Vaart nog steeds de gedachte niet onderdrukken dat hij ook voor Oranje een goede speler geweest zou zijn.

Van der Vaart kan gedachte over Ziyech niet onderdrukken tijdens WK
© Pro Shots
Canada
Canada
1 - 2
Marokko
Marokko

Ziyech opende donderdagmiddag de score voor Marokko tegen Canada (1-2 zege) en leverde zo een belangrijke bijdrage aan het behalen van de groepswinst. Hij ontving de bal zomaar van Milan Borjan en schoot die met veel gevoel over de uitgekomen keeper heen. 'Ik vind de herhaling mooi om te zien. Ik ben er toch, laat ik 'm dan maar inschieten, lijkt hij te denken', zei Van der Vaart bij de NOS.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit is goed voor zijn vertrouwen, want hij maakt een slecht seizoen door. Dat hij hier schittert, zegt ook veel over zijn kwaliteiten', voegde de oud-international toe. 'Iedere keer dat ik hem zie, denk ik toch: jammer dat hij niet voor Nederland speelt. Zo'n speler hebben we eigenlijk niet. Misschien een beetje met Berghuis.' Ziyech werd in mei 2015 bij de selectie gehaald door toenmalig bondscoach Guus Hiddink, maar haakte geblesseerd af. Later koos hij voor een interlandcarrière bij Marokko.

Ook John van 't Schip is blij voor de ex-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax. 'Voor hem is het heel lekker om die goal te maken, want hij had in de vorige wedstrijden wat pech. Dit is natuurlijk een cadeautje. Ik weet niet wat de keeper daar doet, die moet de bal gewoon wegschieten. Hij legt de bal klaar voor Ziyech, die daar wel raad mee weet.'

Rode Duivels
Ook de uitschakeling van België werd besproken in de studio. Van der Vaart vindt de eliminatie van de Rode Duivels terecht. 'Het was een beetje vergane glorie, waar je naar keek. Ik denk dat Lukaku slecht zal slapen vannacht. Het was bizar wat voor kansen hij kreeg', zei de analist.

Hoewel de hoge gemiddelde leeftijd van de Belgische ploeg een veelbesproken onderwerp is, is het volgens Van der Vaart moeilijk om te verjongen. 'De verdediging is ook nog wel oké, maar niet top. Alderweireld heb ik een paar keer zien spelen, die kan niet meer draaien. De spelers die erachter staan zijn waarschijnlijk niet goed genoeg, anders hadden ze wel gespeeld.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.