Van de Ven krijgt fraai compliment van Postecoglou na debuut voor Spurs

Reacties

Ange Postecoglou erkent dat hij zondag een risico nam door Micky van de Ven kort na het afronden van zijn transfer direct in de basis te posteren bij de start van de Premier League, maar de manager van Tottenham Hotspur heeft veel vertrouwen in de van VfL Wolfsburg overgekomen verdediger.

Van de Ven krijgt fraai compliment van Postecoglou na debuut voor Spurs
© Pro Shots
Brentford
Brentford
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Van de Ven kwam begin vorige week voor veertig miljoen euro over uit Duitsland en had pas drie keer meegetraind met zijn nieuwe club. Toch maakte de jeugdinternational tegen Brentford (2-2) direct zijn debuut voor Spurs aan de zijde van Argentijns international Cristian Romero en zijn collega-aanwinsten, doelman Guiglielmo Vicario en linksback Destiny Udogie.

Postecoglou rechtvaardigde die keuze achteraf op zijn persconferentie. 'We namen een beetje een gok door hen allemaal meteen voor de leeuwen te gooien, maar ik vond dat ze zichzelf alle drie heel goed wisten te redden. Het is hier nooit makkelijk om te spelen, je wordt onder druk gezet met hoge ballen in de zestien, maar ze hielden zich goed staande.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat gold volgens Postecoglou ook voor Van de Ven, die van Sky Sports een 7 kreeg voor zijn debuut. De Australische manager achtte de ex-speler van FC Volendam klaar voor het grote werk. 'Ik had ook kunnen wachten, maar mijn gevoel is dat hij een heel goede speler voor ons gaat zijn. Hoe sneller we hem in de Premier League introduceren, hoe beter hij zal worden.'

Dier
Het zijn mooie woorden voor Van de Ven, die zich na een moeizaam eerste jaar bij Wolfsburg stormachtig heeft ontwikkeld. Mede door zijn komst was er in de wedstrijdselectie geen plaats voor Eric Dier. De 49-voudig international van Engeland kwam vorig seizoen nog 42 keer in actie voor Spurs. Postecoglou benadrukte echter dat Dier nog voorkomt in zijn plannen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.