Maddison neemt Kane-loos Spurs bij de hand

Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd na het vertrek van Harry Kane te winnen. Op bezoek bij Brentford bleef de ploeg van debuterend manager Ange Postecoglou steken op een gelijkspel.

Brentford
Brentford
2 - 2
Tottenham Hotspur

Zaterdag werd de transfer van Kane naar Bayern München beklonken. De dertigjarige spits speelde bijna twee decennia voor Tottenham Hotspur, enkele huurperiodes op jonge leeftijd daargelaten. In totaal scoorde Kane liefst 280 keer voor Spurs, wat hem de clubtopscorer aller tijden maakte. Maar zijn club moest verder en wachtte zondag bij de start van de Premier League meteen een zware opgave.

Tottenham moest op bezoek bij Brentford, dat op 20 mei, tijdens de voorlaatste speelronde van het vorige seizoen, nog met 1-3 won in Noord-Londen. Postecoglou had basisplaatsen voor aankopen James Maddison, Destiny Udogie, Guglielmo Vicario én Micky van de Ven, terwijl bij de thuisclub Mark Flekken zijn debuut maakte onder de lat. Van alle nieuwelingen maakte Maddison, die rugnummer 10 overnam van Kane, de beste indruk in het Gtech Community Stadium.

In de elfde minuut opende Cristian Romero namens de bezoekers de score door een vrije trap van Maddison binnen te lopen. De Argentijnse verdediger liep daarbij echter wel een hoofdblessure op, waardoor hij de wedstrijd niet kon vervolgen. Door treffers van Bryan Mbeumo en Yoane Wissa, die tijdens de 1-3 drie maanden geleden ook de volledige Brentford-productie verzorgden, boog de thuisclub de achterstand echter nog in de eerste helft om in een voorsprong. Bij de tweede treffer speelde Van der Ven een ongelukkige rol, want de bal verdween via de verdediger in het net.

Op slag van rust kwam Tottenham Hotspur echter nog langszij en opnieuw was Maddison de aangever. Emerson Royal zorgde er met zijn treffer voor dat beide clubs met een gelijke stand gingen rusten. Dat het bij de vier doelpunten uit de eerste helft bleef, mochten vooral de bezoekers niet over klagen. Zo waren Mikkel Damsgaard en Mbeumo nog gevaarlijk, terwijl Vicario goed wegkwam na een wilde actie richting Kevin Schade. Het bleef daardoor 2-2, waardoor het Londense onderonsje onbeslist eindigde.