Van Bronckhorst: 'Ook deze zege maakt ons geen kampioen'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was ondanks zijn onvrede over het spel van zijn ploeg tegen NEC wel erg gelukkig met het resultaat (1-2). 'Dit was een heel belangrijke overwinning voor ons', aldus Gio.

Feyenoord kwam in De Goffert na acht minuten op achterstand en het duurde tot de tachtigste minuut voordat de comeback werd ingezet. 'Het zag er niet naar uit dat we nog zouden winnen, zeker niet in de eerste helft', vertelde Van Bronckhorst aan de NOS. 'In de rust wilde ik met name de manier waarop we op het veld stonden veranderen. Dat is wel gelukt denk ik. In de tweede helft stond er vanaf minuut één een team dat wilde winnen en de duels aanging.'

Het resulteerde in doelpunten van Nicolai Jørgensen tien minuten voor tijd en Michiel Kramer in de blessuretijd. 'Je proefde aan alles dat de goal kon vallen, je zag dat het team de winnende wilde maken. Dit was een heel belangrijke overwinning voor ons, op een andere manier dan we de laatste weken en maanden hebben gedaan', doelt de trainer op de moeite die Feyenoord met de thuisploeg had.

'Ik heb de jongens verteld dat er wedstrijden zullen zijn waarin we niet in goede doen zijn en dat was vandaag het geval', zag Van Bronckhorst. Desalniettemin staat Feyenoord na negen wedstrijden op een perfecte score van 27 punten. 'Een goed begin, daar zijn we met zijn alles trots op, maar het maakt je nog geen kampioen', aldus de trainer.

Kramer
Het slotoffensief dat Feyenoord de winst bezorgde in Nijmegen werd ingezet met het inbrengen van Michiel Kramer voor Jan-Arie van der Heijden. De reservespits van de Rotterdammers toonde vervolgens zijn waarde door de winnende treffer te maken. 'In dit soort wedstrijden is het natuurlijk geweldig dat je het verschil kunt maken', aldus de matchwinner.

'Ik ben bij twee goals betrokken, dus het lijkt me logisch dat ik blij ben. Het laat zien dat ik er nog steeds ben. Voor mij persoonlijk top, maar voor de club ook. Uiteindelijk zijn we gewoon hartstikke blij dat we gewonnen hebben en dat het in de laatste minuut gebeurt, maakt het misschien nog wel lekkerder', vond de spits.