Van Bronckhorst heeft geen spijt van veelbesproken wissel

Giovanni van Bronckhorst heeft geen spijt van zijn wissels tijdens de 1-0 nederlaag tegen VVV-Venlo. De Feyenoord-trainer verklaarde na afloop waarom hij clubtopscorer Nicolai Jørgensen bij de brilstand naar de kant haalde.

De Rotterdammers waren met name in de eerste helft geen schim van het elftal dat midweeks PSV versloeg in het bekertoernooi. 'Het was zo slap, vergeleken met PSV. Dat was ook mijn boodschap in de rust', aldus Van Bronckhorst tegenover FOX Sports. 'We wonnen geen duels, pikten de tweede ballen niet op, speelden in een laag tempo en toonden geen duelkracht.'

Na rust zag Van Bronckhorst een beter Feyenoord. Toch greep hij in door Sam Larsson eruit te halen voor Jean-Paul Boëtius en even later opvallend genoeg ook Jørgensen te wisselen, ten faveure van Robin van Persie. 'We domineerden de wedstrijd en kregen een aantal grote kansen. Ik probeerde met Jean-Paul en Robin toch wat frisheid voorin te brengen, het was de derde wedstrijd van deze week.'

'Ik vond dat wij niet alles open moesten zetten. Ik heb even getwijfeld om Robin erachter te zetten, maar uiteindelijk hebben we gewoon één op één gewisseld met Nico. We hadden de wedstrijd in handen en de veldbezetting was goed. Robin is een iets andere spits, met iets andere kwaliteiten.'

Hoewel Van Bronckhorst zijn verdediging intact hield tot na de Venlose treffer uit de strafschop van Clint Leemans, ging het toch mis. 'Zij worden alleen gevaarlijk op de counter, dus je moet zorgen dat je goed staat. Na de wissels veranderde het spelbeeld niet. Maar bij de lange bal staan we achterin niet goed. Daardoor verlies je de wedstrijd, niet door de wissels.'