Van Bronckhorst hard op weg naar Rangers

Reacties

Rangers FC staat op het punt Giovanni van Bronckhorst aan te stellen als nieuwe manager. De oud-trainer van Feyenoord en Guangzhou R&F geldt in Glasgow als de opvolger van Steven Gerrard. Volgens verschillende Schotse media vinden er dit weekend gesprekken plaats.

Van Bronckhorst hard op weg naar Rangers
© Pro Shots

Gerrard was de afgelopen drie seizoenen zeer succesvol bij Rangers, dat afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2011 kampioen van Schotland werd. De club bleef ongeslagen en voorkwam daardoor op glorieuze manier dat aartsrivaal Celtic zijn tiende landstitel op rij kon vieren. Ook de huidige jaargang is Rangers goed begonnen: na dertien duel is het koploper met vier punten voorsprong op Celtic.

Rangers moest echter op zoek naar een nieuwe manager, aangezien Gerrard bij Aston Villa aan de slag ging als opvolger van de ontslagen Dean Smith. De Schotse topclub kwam bij Van Bronckhorst uit als vervanger. In de periode 1998-01 was de middenvelder zees succesvol in het Ibrox Stadium, waarna een transfer naar Arsenal volgde. Daarna speelde Van Bronckhorst nog voor Barcelona en Feyenoord.

Rangers wordt de derde club voor Van Bronckhorst als trainer. In de periode 2015-19 won hij de landstitel, twee keer de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord en daarna trok hij naar China, waar hij van januari tot december de trainer was van Guangzhou R&F. Na bijna een jaar zonder club gaat Van Bronckhorst nu aan de slag bij Rangers, dat op 25 november zijn volgende wedstrijd speelt. In de Europa League komt Sparta Praag op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer Premiership
Meer over Premiership
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.