Van Bronckhorst boekt ook bij competitiedebuut zege met Rangers

Reacties

Rangers FC heeft ook de eerste competitiewedstrijd onder manager Giovanni van Bronckhorst gewonnen. De koploper van Schotland rekende zonder al te veel problemen af met laagvlieger Livingston.

Van Bronckhorst boekt ook bij competitiedebuut zege met Rangers
© Pro Shots
Livingston
Livingston
1 - 3
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Van Bronckhorst kon afgelopen donderdag al juichen toen Rangers in zijn eerste wedstrijd op de bank als manager met 2-0 won van Sparta Praag. Ten opzichte van het Europa League-duel wisselde de oefenmeester één keer tegen Livingston. Scott Arfield verving Steven Davis en juist hij was degene die de score al vroeg opende. Na acht minuten kreeg hij de bal van James Tavernier en zette hij doelman Maksymilian Stryjek te kijk met een schot over de keeper heen.

Stryjek moest na een kwartier opnieuw vissen toen Alfredo Morelos, donderdag nog goed voor beide Rangers-goals, Joe Aribo bediende. De middenvelder schoot de bal met zijn linkervoet via de lat in de rechterbovenhoek. Zo beleefde de ploeg van Van Bronckhorst een droomstart, maar niet alles ging goed in de eerste helft. Livingston deed namelijk iets terug via Bruce Anderson, die in de rebound scherp was nadat doelman Allan McGregor een antwoord had op een inzet van Alan Forrest: 1-2.

In de tweede helft hoopte Rangers de marge weer te herstellen tot twee. Dat duurde even, maar de 1-3 viel uiteindelijk wel. De bezoekers kregen de kansen en hadden van Livingston weinig te duchten. Stryjek hield Aribo nog van een tweede goal af, maar moest tien minuten voor het einde zijn meerdere erkennen in Fashion Sakala. De invaller kopte de bal tegen de touwen en zorgde zo voor 1-3.

Door de zege heeft Rangers nu 33 punten. Nummer twee Heart of Midlothian heeft zes punten minder en een wedstrijd meer gespeeld. Celtic volgt daarna met 26 punten uit dertien duels, één minder dan Rangers.

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
4
Dundee United
33
10
11
12
31-37
-6
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.