Van Bronckhorst viert feest bij Rangers-debuut, Bosz blijft foutloos

Reacties

Het avontuur van Giovanni van Bronckhorst als hoofdtrainer van Rangers is goed begonnen. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg donderdag winnen van Sparta Praag en daarmee een plek in de tussenronde richting de knock-outfase veiligstellen. Peter Bosz blijft met Olympique Lyon foutloos in Europa, terwijl er voor José Mourinho zowaar wat te vieren viel in de Conference League.

Van Bronckhorst viert feest bij Rangers-debuut, Bosz blijft foutloos
© Pro Shots

europa league

Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 0
Sparta Praag
Sparta Praag

Van Bronckhorst werd een week geleden aangesteld bij Rangers, als opvolger van de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard, en de voormalig trainer van Feyenoord zat donderdag voor het eerst op de bank. Alfredo Morelos maakte na een kwartier het eerst doelpunt in het Van Bronckhorst-tijdperk: de spits werd na een goedlopende aanval bediend door Ianis Hagi en schoot beheerst de 1-0 tegen de touwen.

De voorsprong voor Rangers was verdiend, want de ploeg van Van Bronckhorst was goed begonnen aan de wedstrijd die werd geleid door Danny Makkelie. Er kwamen na de openingstreffer kansen op meer voor Rangers, maar ook Sparta Praag zorgde voor gevaar. De opluchting was dan ook groot bij Van Bronckhorst toen Morelos drie minuten na rust de 2-0 maakte. De spits profiteerde van gestuntel van Sparta-verdediger Filip Panak en kopte van dichtbij raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook na dit doelpunt bleef de wedstrijd op en neer gaan, met kansen voor beide doelen. In de slotfase hield doelman Allan McGregor de thuisploeg op de been met twee geweldige reddingen en daardoor is Rangers nu zeker van de tweede plek in de groep. Sparta Praag kan op de laatste speeldag nog in punten gelijk komen met de Schotten, maar Rangers heeft na de eerdere 1-0 nederlaag nu een beter onderling resultaat. De tweede plek in de poule is goed voor deelname aan de tussenronde richting de knock-outfase.

Brøndby IF
Brøndby IF
1 - 3
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

In de groep van Rangers was het Olympique Lyon van Peter Bosz al zeker van een plek in de volgende ronde. De Fransen wonnen de eerste vier groepswedstrijden en waren daardoor al niet meer in te halen door de concurrentie. Donderdag werd ook het vijfde groepsduel winnend afgesloten: met twee goals was de achttienjarige Ryan Cherki de grote man tegen Brøndby. Ook Islam Slimani was in Denemarken trefzeker voor het team van Bosz.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Olympique Lyonnais
6
5
1
0
16-5
+11
16
2
Glasgow Rangers
6
2
2
2
6-5
+1
8
3
Sparta Praag
6
2
1
3
6-9
-3
7
4
Brøndby IF
6
0
2
4
2-11
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Overige uitslagen:


Do 25 nov. 2021

Lees hier het overzicht van de duels die om 18.45 uur begonnen:

conference league

AS Roma
AS Roma
4 - 0
Zarja Loegansk
Zarja Loegansk

AS Roma wist in twee duels niet te winnen van FK Bodø/Glimt (in Noorwegen werd er zelfs met 6-1 verloren) en daardoor moest de ploeg van Mourinho donderdag aan de bak tegen Zorya Luhansk. Mourinho kan tevreden zijn over wat zijn spelers hebben laten zien, want ondanks een gemiste strafschop van Jordan Veretout werd er met ruime cijfers gewonnen. Roma moet nu op de laatste speeldag winnen bij CSKA Sofia en hopen dat Bodø/Glimt punten laat liggen tegen Zorya. Gebeurt dat niet, dan moet de ploeg van Mourinho de tussenronde in. 

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AS Roma
6
4
1
1
18-11
+7
13
2
FK Bodø/Glimt
6
3
3
0
14-5
+9
12
3
Zarja Loegansk
6
2
1
3
5-11
-6
7
4
CSKA Sofia
6
0
1
5
3-13
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024

Overige uitslagen:


Do 25 nov. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.