Van Bommel en Janssen genieten: 'De jongens zijn door het dolle heen'

Reacties

De vreugde is groot bij Antwerp FC na het bereiken van de bekerfinale. Vincent Janssen kon zijn geluk niet op na 'een van de lekkerste goals' in zijn carrière te hebben gemaakt. Mark van Bommel zag een zeventienjarige een hoofdrol grijpen in de strafschoppenserie.

Van Bommel en Janssen genieten: 'De jongens zijn door het dolle heen'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
ns
1 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Antwerp moest in eigen huis donderdagavond na een nederlaag in Brussel een 1-0 achterstand wegpoetsen tegen Union Sint-Gillis. Dat lukte door een rake vrije trap van Janssen, waarna in de penaltyreeks het verschil werd gemaakt. Eind april wacht de finale tegen KV Mechelen. Dan kan Van Bommel zijn eerste prijs grijpen met The Great Old.

Het goede uitzicht op een prijs en het verslaan van Union in een thriller bracht de spelers van Antwerp in extrase. 'Het is een stelletje bij elkaar, wat vieren betreft', zei Van Bommel tegenover Sporza met een lach over het feestgedruis. 'De jongens zijn door het dolle heen. Daar doe je het voor. Na onze zware reeks in de beker is de ontlading nu des te groter. Als ik ze zo zie losgaan, dan kan ik daar ook van genieten.'

Van Bommel werd gevraagd naar het inbrengen van Kobe Corbanie. De zeventienjarige verdediger had nog maar drie korte invalbeurten in de competitie achter de rug toen in de halve finale in het heetst van de strijd een beroep op hem werd gedaan. De jonge Belg viel in de 118de minuut in met het oog op de strafschoppenserie. Hij was als vierde aan de beurt bij Antwerp en schoot raak. 'Mijn assistent Andries Ulderink had Kobe Corbanie op het trainingsveld een penalty zien nemen. Die schoot hij op ongelofelijke wijze binnen. Toen we naar de bank keken om te beslissen wie nog een strafschop mocht nemen, stond hij meteen op onze lijst', aldus Van Bommel.

Janssen nam ook zijn verantwoordelijkheid in de strafschoppenserie. De spits nam de eerste penalty, maar miste. 'Ach, kan gebeuren', zei de jubelende topscorer van Antwerp na de bevrijdende zege. 'Ik denk dat we vandaag meer gewonnen hebben dan alleen deze wedstrijd. Dit doet echt iets met ons', zei de Nederlandse aanwinst, voor wie zijn eerste prijs in België nu wel erg dichtbij komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.