Van Bommel en Antwerp na penaltythriller naar Belgische bekerfinale

Reacties

Mark van Bommel heeft zich met Antwerp FC geplaatst voor de Belgische bekerfinale. Voor de Nederlander lonkt zo de eerste prijs in zijn trainersloopbaan. Vincent Janssen speelde een positieve én negatieve hoofdrol in het duel met Union Sint-Gillis.

Van Bommel en Antwerp na penaltythriller naar Belgische bekerfinale
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
ns
1 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Antwerp had de heenwedstrijd in Brussel met 1-0 verloren en had dus wat recht te zetten in eigen huis. Van Bommel had daarbij een basisplaats ingeruimd voor vier landgenoten: Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs, Gyrano Kerk en Janssen stonden aan de aftrap. Bij Union deed er met Bart Nieuwkoop nog een Nederlander mee.

Het was Janssen die elf minuten na rust maakte de bevrijdende openingstreffer maakte. Hij krulde een vrije trap van een meter of twintig schitterend in de verre bovenhoek. Antwerp en Union waren zo weer helemaal in evenwicht. In het vervolg van de wedstrijd lukte het beide ploegen niet om door te drukken, ook niet in de verlenging. Daarom moest een penaltyreeks de beslissing brengen.

Daarin opende Union succesvol via Gustaf Nilsson. Janssen nam zijn verantwoordelijkheid bij Antwerp, maar schoot slecht in en zag zijn inzet gekeerd worden. Omdat vervolgens ook Simon Adingra en Teddy Teuma misten namens Union, kon Janssen opgelucht adem halen. Gaston Avila schoot de beslissende strafschop namelijk binnen namens Antwerp.

Op 30 april is KV Mechelen de tegenstander in de finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.