Van Blind tot Bergwijn: deze acht spelers vielen af voor Oranje

Reacties

In de 25-koppige selectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke interlands tegen Engeland en Portugal was geen plaats voor acht aanvankelijk wel in de voorselectie opgenomen spelers. VI zet ze op een rij.

Van Blind tot Bergwijn: deze acht spelers vielen af voor Oranje
Daley Blind (28)
Club: Manchester United
Aantal interlands: 52
Laatste interland: Roemenië - Nederland 0-3, 14 november 2017

Daley Blind staat bij Manchester United mede door fysieke ongemakken aan de zijlijn. Maar de linkspoot kreeg voor de laatste interlands wel een invitatie en kwam ook in actie tegen zowel Schotland als Roemenië. Dick Advocaat had geen problemen met zijn geringe aantal speelminuten in Engeland. Zijn opvolger Ronald Koeman liet Blind vanwege een enkelblessure buiten zijn eerste selectie, bovendien lijkt de linkspoot bij Man Utd nu helemaal op het tweede plan beland.

Ruud Vormer (29)
Club: Club Brugge
Aantal interlands: 0
Laatste interland: niet van toepassing

Vanwege zijn prestaties in het shirt van Club Brugge werd in België hardop afgevraagd waarom Ruud Vormer nimmer een oproep had gekregen voor Oranje. Week in, week uit maakt hij indruk op het middenveld. Koeman had getuige zijn voorselectie wel oog voor de verrichtingen van Vormer in de Pro League. Maar tot een nieuwe samenwerking kwam het (nog) niet. Vormer, die Koeman nog kent van zijn tijd bij Feyenoord, heeft enkelproblemen.

Steven Bergwijn (20)
Club: PSV
Aantal interlands: 0
Laatste interland: niet van toepassing

De plaats van Steven Bergwijn in de voorselectie kan vooral gezien worden als een stimulans en signaal van Koeman. De bondscoach acht het nog te vroeg voor een debuut voor Oranje als beloning voor diens ontwikkeling. De twintigjarige aanvaller, die bezig is aan een sterk seizoen met PSV, mag zich melden bij Jong Oranje.

Luuk de Jong (27)
Club: PSV
Aantal interlands: 14
Laatste interland: Roemenië - Nederland 0-3, 14 november 2017

Luuk de Jong mag zich weer een goalgetter noemen. De spits van PSV heeft een dikke streep gezet onder zijn improductieve periode en is ook weer basiskracht geworden bij de Eredivisie-koploper. Ondanks een treffer in zijn laatste interland is een vijftiende optreden in Oranje nog niet aan de orde. Bas Dost en Wout Weghorst krijgen de voorkeur.

Sergio Padt (27)
Club: FC Groningen
Aantal interlands: 0
Laatste interland: niet van toepassing

Sergio Padt besefte dat hij met Marco Bizot streed om één plek in de Oranje-selectie. De doelman van FC Groningen moest het afleggen tegen zijn AZ-collega, die zich als derde keeper achter Jasper Cillessen en Jeroen Zoet mag melden in Zeist voor de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal.

Jeffrey Bruma (26)
Club: VfL Wolfsburg
Aantal interlands: 25
Laatste interland: Luxemburg - Nederland 1-3, 13 november 2016

Jeffrey Bruma heeft de fysieke problemen achter zich gelaten. De verdediger miste nagenoeg de complete eerste seizoenshelft vanwege een knieblessure. Inmiddels staat hij weer zijn mannetje bij VfL Wolfsburg. Maar voor Koeman was dat niet genoeg reden om Bruma de kans te geven zich ook weer te laten zien in Oranje.

Karim Rekik (23)
Club: Hertha BSC
Aantal interlands: 4
Laatste interland: Schotland - Nederland 0-1, 9 november 2017

Net als Bruma heeft Karim Rekik zich na blessureleed weer laten zien in de Bundesliga. De verdediger speelde met Hertha BSC tegen zowel Schalke 04 als SC Freiburg de volle negentig minuten na verlost te zijn van een spierblessure. Die speeltijd was niet afdoende om Koeman te overtuigen hem te selecteren.

Daryl Janmaat (28)
Club: Watford
Aantal interlands: 30
Laatste interland: Nederland – Zweden 2-0, 10 oktober 2017

Daryl Janmaat keerde voor het sluitstuk van de WK-kwalificatie terug bij Oranje. De rechtsback was mede door een schouderblessure ruim een jaar buiten beschouwing gebleven. Maar zijn speeltijd tegen Wit-Rusland en Zweden blijkt geen voorbode voor een herstart van zijn Oranje-carrière.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.