Van Veltman tot Elia: deze spelers zijn (nog) niet opgeroepen

Reacties

In de 33-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke interlands tegen Engeland en Portugal ontbreekt een aantal opvallende namen. VI zet ze op een rij.

Van Veltman tot Elia: deze spelers zijn (nog) niet opgeroepen
Joël Veltman (26)
Club: Ajax
Aantal interlands: 19
Laatste interland: Roemenië - Nederland 0-3, 14 november 2017

De meest opvallende afwezige is misschien wel Joël Veltman, die de volledige negentig minuten speelde tijdens de laatste interland van Oranje. De verdediger van Ajax is niet geblesseerd en heeft ook dit seizoen een vaste basisplaats. Desondanks besloot bondscoach Ronald Koeman Veltman niet op te nemen in de voorselectie.

Marco van Ginkel (25)
Club: PSV (gehuurd van Chelsea)
Aantal interlands: 8
Laatste interland: Roemenië - Nederland 0-3, 14 november 2017

Net als Veltman kreeg ook Marco van Ginkel speeltijd tijdens de laatste interland. De middenvelder speelde als invaller een uur mee. Verschil met de situatie van de Ajacied is dat de aanvoerder van PSV onlangs drie duels miste vanwege een knieblessure. De laatste twee wedstrijden stond hij wel gewoon weer in de basis.

Vincent Janssen (23)
Club: Fenerbahçe (gehuurd van Tottenham Hotspur)
Aantal interlands: 17
Laatste interland: Nederland - Zweden 2-0, 10 oktober 2017

Vincent Janssen behoort ook niet tot de voorselectie, maar de spits van Fenerbahçe kampt met een enkelblessure. Daardoor kwam hij dit kalenderjaar nog niet in actie.

Davy Klaassen (25)
Club: Everton
Aantal interlands: 16
Laatste interland: Nederland - Zweden 2-0, 10 oktober 2017

Davy Klaassen speelde op 23 september 2017 zijn laatste officiële wedstrijd voor Everton, waar hij niet in de plannen van manager Sam Allardyce - de opvolger van de ontslagen Koeman - voorkomt. De middenvelder lijkt eerst weer aan spelen te moeten toekomen voor hij weer in beeld komt voor Oranje.

Wesley Hoedt (23)
Club: Southampton
Aantal interlands: 6
Laatste interland: Nederland - Bulgarije 3-1, 3 september 2017

Wesley Hoedt speelt wél wekelijks in de Premier League. De laatste negen wedstrijden van Southampton - de ex-club van Koeman - speelde hij van begin tot eind, in totaal staat de teller dit seizoen op 21 officiële wedstrijden.

Robin van Persie (34)
Club: Feyenoord
Aantal interlands: 102
Laatste interland: Frankrijk - Nederland 4-0, 31 augustus 2017

Robin van Persie maakte in januari de overstap van Fenerbahçe naar Feyenoord, maar de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal (50 doelpunten) speelde sinds zijn terugkeer pas 222 minuten - verdeeld over acht wedstrijden - voor de Rotterdammers. Daarin was de 34-jarige aanvaller wel drie keer trefzeker en werd hij her en der weer gevraagd naar een eventueel vervolg van zijn Oranje-loopbaan. Waar afscheid werd genomen van recordinternational Wesley Sneijder, is van Van Persie immers nog niet officieel afscheid genomen.

Jeremain Lens (30)
Club: Besiktas
Aantal interlands: 34
Laatste interland: Nederland - Luxemburg 5-0, 9 juni 2017

Jeremain Lens is al het hele seizoen fit, maar kan niet altijd rekenen op een basisplaats bij Besiktas. In totaal kwam hij dit seizoen 21 officiële wedstrijden binnen de lijnen en scoorde vier keer.

Bruno Martins Indi (26)
Club: Stoke City
Aantal interlands: 34
Laatste interland: Nederland - Ivoorkust 5-0, 4 juni 2017

Bruno Martins Indi was de laatste twee wedstrijden van Stoke City basisspeler in de Premier League, maar was daarvoor zijn plek bij de eerste elf even kwijt. Ook miste hij zeven wedstrijden vanwege een liesblessure. De teller blijft dit seizoen daarom steken op dertien officiële wedstrijden voor de verdediger, die drie seizoenen met Koeman samenwerkte bij Feyenoord.

Bart Ramselaar (21)
Club: PSV
Aantal interlands: 3
Laatste interland: Nederland - Ivoorkust 5-0, 4 juni 2017

Na de 3-0 nederlaag bij Ajax begin december kreeg Bart Ramselaar een basisplaats bij PSV en stond deze niet meer af. De middenvelder kwam dit seizoen tot 28 officiële wedstrijden namens de Eredivisie-koploper, maar tot een plek in de voorselectie leidde dat niet.

Jens Toornstra (28)
Club: Feyenoord
Aantal interlands: 4
Laatste interland: Marokko - Nederland 1-2, 31 mei 2017

Jens Toornstra deed voor de winterstop ervaring op in de Champions League en was in de Eredivisie zeven keer trefzeker. De multifunctionele speler speelde in totaal al 35 officiële wedstrijden dit seizoen, maar ook hij ontving voorlopig geen uitnodiging.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam over de voorselectie van Ronald Koeman.
Nick Viergever (28)
Club: Ajax
Aantal interlands: 3
Laatste interland: Marokko - Nederland 1-2, 31 mei 2017

Nick Viergever behoort ook niet tot de voorselectie, maar de verdediger van Ajax kampt met een enkelblessure. Daardoor kwam hij dit kalenderjaar nog niet in actie.

Rick Karsdorp (23)
Club: AS Roma
Aantal interlands: 3
Laatste interland: Bulgarije - Nederland 2-0, 25 maart 2017

Eind oktober maakte Rick Karsdorp eindelijk zijn debuut voor AS Roma, maar dat liep uit op een persoonlijk drama. Door een zware knieblessure staat de ex-Feyenoorder nog maanden aan de kant.

Maarten Stekelenburg (35)
Club: Everton
Aantal interlands: 58
Laatste interland: Luxemburg - Nederland 1-3, 13 november 2016

Maarten Stekelenburg kwam onder Koeman dit seizoen drie keer in actie bij Everton, maar sinds 20 september niet meer. Daarnaast liep de doelman ook nog eens een liesblessure op.

Jetro Willems (23)
Club: Eintracht Frankfurt
Aantal interlands: 22
Laatste interland: Nederland - Frankrijk 0-1, 10 oktober 2016

Sinds hij PSV afgelopen zomer verruilde voor Eintracht Frankfurt, speelde Jetro Willems zestien wedstrijden in de Bundesliga. Dit kalenderjaar kwam hij tot slechts vier minuten, sinds 20 januari kwam hij niet meer in actie in competitieverband.

Jorrit Hendrix (23)
Club: PSV
Aantal interlands: 1
Laatste interland: Nederland - Griekenland 1-2, 1 september 2016

Jorrit Hendrix is een van de sleutelspelers van Eredivisie-koploper PSV. De middenvelder miste geen enkele wedstrijd. Toch heeft hij Koeman niet voldoende overtuigd voor een plek in de voorselectie.

Klaas-Jan Huntelaar (34)
Club: Ajax
Aantal interlands: 76
Laatste interland: Nederland - Tsjechië 2-3, 13 oktober 2015

Klaas-Jan Huntelaar keerde afgelopen zomer terug bij Ajax en speelde sindsdien 24 officiële wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde. De laatste twee duels moest hij vanwege een kuitblessure aan zich voorbij laten gaan. Onduidelijk is daardoor of de 34-jarige spits nog mag hopen op een toekomst in het Nederlands elftal.

Tim Krul (29)
Club: Brighton & Hove Albion
Aantal interlands: 8
Laatste interland: Kazachstan - Nederland 1-2, 10 oktober 2015

Afgelopen zomer maakte Tim Krul de overstap van Newcastle United naar Brighton & Hove Albion, maar daar krijgt de doelman alleen speeltijd in de bekertoernooien. Daardoor kwam hij slechts vier keer in actie dit seizoen.

Kenneth Vermeer (32)
Club: Club Brugge (gehuurd van Feyenoord)
Aantal interlands: 5
Laatste interland: Nederland - Spanje 2-0, 31 maart 2015

Kenneth Vermeer was zijn reserverol bij Feyenoord zat en stapte de afgelopen transferperiode over naar Club Brugge, waar hij sinds vier competitieduels basisspeler is. In totaal stond hij dit seizoen slechts zeven wedstrijden onder de lat.

Leroy Fer (28)
Club: Swansea City
Aantal interlands: 11
Laatste interland: Nederland - Mexico 2-3, 12 november 2014

Leroy Fer maakte dit seizoen ook veel minuten in de Premier League, waar hij geregeld basisspeler was bij Swansea City. Maar sinds half februari staat hij aan de kant met een achillespeesblessure.

Erik Pieters (29)
Club: Stoke City
Aantal interlands: 18
Laatste interland: Italië - Nederland 2-0, 4 september 2014

Erik Pieters hoopte onder Koeman weer eens een kans te krijgen in Oranje, maar de linksback werd niet opgenomen in de voorselectie. Dit seizoen speelde de verdediger 24 duels in de Premier League.

Michel Vorm (34)
Club: Tottenham Hotspur
Aantal interlands: 15
Laatste interland: Brazilië - Nederland 0-3, 12 juli 2014

Michel Vorm kwam dit seizoen nog tot negen officiële wedstrijden, maar moet meestal genoegen nemen met een plek op de bank.

Paul Verhaegh (34)
Club: VfL Wolfsburg
Aantal interlands: 3
Laatste interland: Nederland - Mexico 2-1, 29 juni 2014

Kort voor de voorselectie van Oranje bekend werd gemaakt, liet Paul Verhaegh al weten nergens op te rekenen. 'Het Nederlands elftal is voor mij een gesloten boek. Ik hou er in elk geval totaal geen rekening meer mee.' De 34-jarige verdediger speelde 25 officiële wedstrijden voor VfL Wolfsburg dit seizoen, maar kreeg gelijk met zijn voorgevoel.

Eljero Elia (31)
Club: Istanbul Basaksehir
Aantal interlands: 28
Laatste interland: Nederland - Duitsland 0-0, 14 november 2012

Eljero Elia kwam al ruim vijf jaar niet meer uit voor het Nederlands elftal, maar de aanvaller van Istanbul Basaksehir - waarvoor hij dit seizoen vier keer scoorde in 22 wedstrijden - had overduidelijk gehoopt op een nieuwe kans. Via Twitter uitte de ex-Feyenoorder zijn ongenoegen.

Wachten op een debuut

Er waren ook enkele spelers die nog niet eerder speelden voor Oranje en net als Steven Bergwijn, Marco Bizot, Hans Hateboer, Justin Kluivert, Sergio Padt, Guus Til, Ruud Vormer en Wout Weghorst - die tegen Engeland en Portugal kunnen debuteren - hoopten op een plek in de voorselectie.

Jeffrey Gouweleeuw (26)
Club: FC Augsburg
Aantal interlands: -
Laatste interland: -

Jeffrey Gouweleeuw had misschien ook wel stiekem gehoopt op een kans onder Koeman. In oktober gaf de verdediger van FC Augsburg aan zich graag te willen bewijzen in Oranje. 'Als ik de spelers in de selectie bekijk, kan ik daar ook tussen staan. Er zitten spelers bij die niet spelen bij hun clubs. Ik speel wekelijks in de Bundesliga, dus ik verdien een kans.' Overigens stond Gouweleeuw enkele weken aan de kant met een knieblessure, maar inmiddels hervatte hij de training.

Jürgen Locadia (24)
Club: Brighton & Hove Albion
Aantal interlands: -
Laatste interland: -

Jürgen Locadia speelde eerder dit seizoen Luuk de Jong uit de basis bij PSV en verdiende een transfer naar Brighton & Hove Albion, waarvoor hij tijdens zijn debuutwedstrijden in de strijd om de FA Cup en Premier League ook meteen trefzeker was. Dat was echter niet voldoende voor een uitnodiging van Koeman.

Mis jij nog namen in bovenstaande overzicht? Laat ze achter in de comments. 

NOOT: bovenstaande lijst is gerangschikt op basis van laatst gespeelde interlands.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.