Van Barça-spriet tot spierbundel: de Engelse droom van Adama Traoré

Reacties

Hij was afgelopen seizoen niet eens een vaste basisspeler, maar momenteel is Adama Traoré een van de meest besproken spelers van de Premier League. Zijn opvallende fysieke verschijning draagt daar uiteraard aan bij, maar de 23-jarige Spanjaard valt ook steeds meer op met zijn voetballende kwaliteiten.

Van Barça-spriet tot spierbundel: de Engelse droom van Adama Traoré
© Pro Shots

Want meer en meer slaagt Traoré erin die te koppelen aan zijn ongekende fysieke kracht. De vleugelaanvaller van Wolverhampton Wanderers heeft de lichaamsbouw van een bodybuilder, is razendsnel en ontzettend moeilijk van de bal te krijgen. Voorheen gingen die onmiskenbare pluspunten niet altijd gepaard met rendement, maar dit seizoen is dat wel het geval met vier goals en vier assists in de Premier League.

Vorige week vrijdag maakte Traoré nog grote indruk door met een schot van afstand en een assist op Raúl Jiménez een enorm aandeel te hebben in de comeback van Wolves tegen tien man van Manchester City (3-2). Tegen Liverpool en Watford kon de vliegensvlugge vleugelspeler een nederlaag van Wolves niet voorkomen, maar op Nieuwjaarsdag imponeerde hij desondanks met vijftien succesvolle dribbels tegen Watford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er was nog een andere reden dat Traoré de aandacht op zich vestigde. Op zijn shirt ontbrak de bedrukking van de hoofdsponsor van Wolves. Sommige fans dachten al snel er geen shirt voorradig was dat groot genoeg was voor zijn indrukwekkende torso, maar in eerdere wedstrijden speelde Traoré nog wel gewoon met de shirtsponsor uit zijn borst. Uiteindelijk lag het aan een falende printer, bleek na een intern onderzoekje van boulevardkrant The Sun.

Dat mysterie is dus uit de wereld geholpen. Hoe Traoré aan zijn imposante fysieke verschijning komt, blijft echter een raadsel. Zeker omdat de man met Malinese roots in zijn tijd als jeugdspeler van Barcelona nog een heel andere lichaamsbouw had. 'Mijn training? Ik hef geen gewichten', zei Traoré er zelf over tegen La Sexta. 'Het is misschien moeilijk te geloven, maar het is genetisch. Ik train natuurlijk wel, maar ik bouw gewoon heel snel spiermassa op.'

Adama Traoré komt op 23 november 2013 in het veld voor Neymar tijdens het competitieduel met Granada, zijn enige optreden voor Barcelona in La Liga.
© Pro Shots
Adama Traoré komt op 23 november 2013 in het veld voor Neymar tijdens het competitieduel met Granada, zijn enige optreden voor Barcelona in La Liga.

Inmiddels maakt Traoré ook naam met zijn voetballende kwaliteiten. Het leverde hem in november zijn eerste oproep voor de Spaanse nationale ploeg op. Een blessure zette een streep door zijn interlanddebuut, maar feit is dat zijn prestaties niet onopgemerkt blijven in zijn geboorteland. Een terugkeer sluit hij ook zeker niet uit. 'Natuurlijk zou ik graag terugkeren in het Spaanse voetbal, maar ik heb mezelf beloofd eerst succesvol te zijn in Engeland.'

Traoré kwam daar terecht toen Aston Villa hem in 2015 voor tien miljoen euro overnam van Barcelona. De vleugelaanvaller maakte al sinds 2004 deel uit van de jeugdopleiding van de Catalanen, maar een doorbraak zat er gezien de zware concurrentie in de hoofdmacht nooit in. Traoré zelf wijt zijn vertrek aan een misverstand met de clubleiding van Barça. 'Ik ben niet op de beste manier vertrokken, maar dat verhaal hou ik liever voor mezelf.'

Zijn verleden in Barcelona weerhield Traoré er overigens niet van te flirten met een transfer naar aartsrivaal Real Madrid. 'Als ik de kans krijg naar Madrid te gaan, zal ik vertrekken', zei hij onlangs in datzelfde interview tegen La Sexta. Vooralsnog is hij echter gewoon speler van Wolves en kunnen de fans van die club zich blijven verwonderen over de supersnelle spierbundel uit Spanje, die hard op weg is zijn Engelse droom waar te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.