Valse start voor Rangers bij debuut Danilo, Dessers én Lammers

Rangers FC is zaterdagavond met een nederlaag begonnen aan het nieuwe seizoen in Schotland. Sam Lammers en voormalig Feyenoorders Danilo en Cyriel Dessers konden de valse start bij hun debuut niet voorkomen. Titelverdediger Celtic won wél.

Kilmarnock
Kilmarnock
1 - 0
Glasgow Rangers

Rangers telde gezamenlijk zo'n veertien miljoen euro neer voor de drie spitsen die allemaal een verleden hebben in de Eredivisie. Op bezoek bij Kilmarnock plukte manager Micheal Beale, zelf een uitgesproken fan van Lammers, daar nog niet de vruchten van. Zo zag Dessers, die samen met de Nederlandse spits de voorhoede vormde, zijn inzet vlak voor rust worden gekeerd door doelman Will Dennis.

Ondanks diverse pogingen van Rangers bleef een doelpunt uit, ook nadat Danilo na ruim een uur in de ploeg was gekomen voor Dessers. Vlak na de entree van de Braziliaanse spits, die onlangs overkwam van Feyenoord, nam Kilmarnock zelfs de leiding via Brad Lyons. Die tegenvaller kwam Rangers niet meer te boven, waardoor het direct in de achtervolging moet in de titelstrijd.

Celtic
Celtic
4 - 2
Ross County
Ross County

Eerder op de dag won Celtic zijn eerste competitieduel namelijk wel. Manager Brandon Rodgers rekende bij zijn rentree af met Ross County. David Turnbull opende al na zeventien minuten de score uit een penalty, waarna het nog voor rust 3-0 werd via Kyogo Furuhashi en nogmaals Turnbull. In de tweede helft beet Ross County wel van zich af, maar Matt O'Riley stelde de zege veilig.