Officieel: Danilo verruilt Feyenoord na een jaar voor Rangers

Reacties

Het is nu echt officieel: Danilo vertrekt na één jaar weer bij Feyenoord. De Braziliaan heeft een vijfjarig contract getekend bij Rangers FC, waar voormalig Feyenoorder Cyriel Dessers een van zijn concurrenten wordt.

Officieel: Danilo verruilt Feyenoord na een jaar voor Rangers
© Pro Shots

Rangers meldde zich bij Feyenoord en deed meerdere biedingen, die telkens niet naar tevredenheid waren. Het laatste en ultieme bod werd wél geaccepteerd en dus kon Danilo zijn koffers pakken. Hij kan bij Rangers een veelvoud van zijn Feyenoord-salaris verdienen en wilde de stap mede daarom graag maken.

'Toen ik afgelopen zomer naar Feyenoord kwam, had ik me niet kunnen voorstellen dat het zo'n bijzonder jaar zou worden', blikt Danilo op de clubsite van de landskampioen terug. 'Ik ben de club en de supporters ontzettend dankbaar dat ze mij meteen in de armen hebben gesloten en ik heb iedere wedstrijd mijn best gedaan om die waardering terug te betalen. Deze mooie ervaring in het shirt van Feyenoord neem ik voor altijd met mij mee.'

Na De Kuip wacht Danilo opnieuw een monumentaal stadion, dit keer in Glasgow. 'Ik kan niet wachten om op Ibrox te spelen', zijn de woorden van de Braziliaan op het digitale thuis van Rangres. 'Ik ben nu al verliefd op de club en ik sta te trappelen om deel uit te maken van Rangers. Het is tijd om aan het werk te gaan en ik hoop dat ik de liefde die ze me toonden kan terugbetalen.'

Danilo had bij Feyenoord geen basisplaats, maar toch bleek zijn transfer een groot sportief succes te zijn geweest. Hij kwam in alle 34 wedstrijden in actie en was goed voor tien goals en drie assists. Feyenoord nam Danilo in de zomer van 2022 transfervrij over van Ajax. Rangers trok deze transferperiode ook twee andere spitsen aan, want naast Dessers tekende ook Sam Lammers in Glasgow.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.