Valencia wijst concurrent Málaga in zes minuten terug

Valencia heeft een goede stap gezet met het oog op het behalen van Champions League-voetbal. De ploeg van trainer Ernesto Valverde besliste het duel met directe concurrent Málaga in welgeteld zes minuten. In Mestalla won de thuisploeg uiteindelijk met ruime cijfers: 5-1.

De inzet was voorafgaande aan het duel duidelijk: de winnaar in de onderlinge confrontatie tussen de nummer vijf en zes zou in het spoor blijven van nummer vier Real Sociedad, terwijl de verliezer voorlopig af moet haken in de strijd om de felbegeerde plaats die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Lange tijd leken beide ploegen aan elkaar gewaagd, tot de 25ste minuut van de wedstrijd. In een tijdsbestek van zes minuten scoorden Los Che maar liefst vier keer. Doelpuntenmakers namens Valencia waren Daniel Parejo, Roberto Soldado (twee keer) en Sergio Canales. Met name de vierde treffer was een pijnlijke voor de bezoekers.

Direct na de aftrap veroverde Valencia de bal en liet Canales doelman Willy Caballero vervolgens kansloos. Opvallend is dat Valencia de eerste club sinds 55 jaar in de Primera División is die binnen zes minuten vier keer weet te scoren.

De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 1957/58. Destijds won Atlético Madrid met 9-0 van Las Palmas en vielen vier van de negen treffers tussen minuut 48 en 53. De score van die wedstrijd werd zaterdagavond niet geëvenaard.

Namens Málaga was aanvaller Júlio Baptista trefzeker via een vrije trap, terwijl de Argentijnse middenvelder Ever Banega na 56 minuten de eindstand in Valencia bepaalde: 5-1.

Valencia behoudt de vijfde plaats in de Spaanse competitie met 53 punten uit 32 wedstrijden. De achterstand op nummer vier Real Sociedad bedraagt, met nog zes speelronden voor de boeg, een punt.

Volgende week treffen Real Sociedad, dat zondag op bezoek gaat bij Osasuna, en Valencia elkaar in San Sebastian. Málaga bezet na de ruime nederlaag de zesde plaats met vijftig punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.