Barça wint nipt tijdens generale voor duel met Bayern

Barcelona heeft zaterdagavond maar ternauwernood een stunt van Levante kunnen voorkomen. Zonder Lionel Messi, Gerard Piqué en enkele andere vaste waarden, die rust kregen voor het eerste duel met Bayern München in de halve finale van de Champions League, zorgde Cesc Fabregas in de 84ste minuut voor de bevrijding: 1-0.

Bij Barcelona startten Xavi, Jordi Alba, Sergio Busquets en Pedro op de bank. Wie wel in de basis stond was Éric Abidal. De van een levertransplantatie herstelde Fransman stond voor het eerst sinds 26 februari 2012 weer eens in de startopstelling van de Catalaanse grootmacht.

Met Fabregas als vervanger van Messi in de punt van de aanval ging Barcelona in de beginfase op zoek naar het openingsdoelpunt. Die treffer leek er te komen via Villa. Maar de aanvaller zag een strafschop gered worden door doelman Keylon Navas. Het bleek voor Villa een voorbode van een hopeloze avond. In de slotfase zou hij bij een 0-0 stand ook de bal bij een grote kans nog huizenhoog over schieten.

Waar in de tweede helft Xavi en Pedro als verse krachten alsnog opgetrommeld werden, was het Fabregas die de ban brak. Hij prikte de bal uiterst secuur in de lange hoek, waarna in Camp Nou een vreugde-uitbarsting volgde.

Door de nipte overwinning blijft het gat met achtervolger Real Madrid dertien punten. De Madrilenen wonnen eerder op de avond van Real Betis met 3-1. Levante blijft twaalfde in Spanje. Dinsdag gaat Barcelona op bezoek in Duitsland, waar het tweeluik met Bayern München start.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.