Utrecht wil van FIFA-regels profiteren en hoopt op Almqvist

Reacties

Er bestaat een goede kans dat FC Utrecht zich deze week nog gaat versterken met Pontus Almqvist (22). De Zweedse aanvaller staat onder contract bij Rostov, maar door de tijdelijke FIFA-regels is zijn contract bevroren. In Utrecht geldt het Zweedse talent als tijdelijke vervanger van de geblesseerde Henk Veerman.

Utrecht wil van FIFA-regels profiteren en hoopt op Almqvist

Almqvist wordt gezien als één van de grootste talenten van Zweden. In 2020 tekende hij voor vijf jaar voor Rostov. Maar door de oorlog in Oekraïne zijn de contracten van buitenlandse spelers tijdelijk bevroren. Dus ook die van de 22-jarige aanvaller. Net als de andere buitenlandse spelers van Rostov besloot hij daarop terug te keren naar zijn vaderland.

Tot aan het einde van het seizoen mag hij uitkomen voor een andere club. Zweedse media melden dat er diverse interesse is maar dat Almqvist zijn ja-woord heeft gegeven aan FC Utrecht. De Domstedelingen kunnen na het wegvallen van Naoki Maeda én Henk Veerman wel een aanvallende impuls gebruiken.

De Zweed zou dan tot het einde van het seizoen in actie kunnen komen voor FC Utrecht. Vervolgens moet het kijken wat de wereldvoetbalbond doet met de contracten van buitenlandse spelers in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.