United-flop Falcao hard op weg naar Chelsea

Reacties

Radamel Falcao mag het na een mislukt seizoen in Manchester nu bij Chelsea proberen. De Londenaren staan op het punt om hem - net als Manchester United afgelopen jaar - voor een seizoen te huren van AS Monaco.

United-flop Falcao hard op weg naar Chelsea

Volgens BBC en Sky Sports heeft Chelsea dinsdag zo goed als overeenstemming bereikt met de Franse club. Daarmee zou de Colombiaanse aanvaller een herkansing krijgen in Engeland.

Falcao speelde afgelopen seizoen namelijk onder Louis van Gaal in Manchester, maar dat avontuur werd een regelrechte sof. In 26 competitiewedstrijden kwam hij tot slechts vier doelpunten. En dat terwijl hij een klein jaar geleden nog als topaanwinst werd binnengehaald; hij kwam op huurbasis over van AS Monaco.

Falcao kwam in de Monagaskische ploeg terecht na twee geweldige seizoenen (respetievelijk 24 en 28 competitiegoals) bij Atlético Madrid. Daarvoor vestigde hij zijn naam bij FC Porto, waarvoor hij iets meer dan twee seizoenen speelde. Door een zware knieblessure kon hij zijn status in de Ligue 1 niet echt waarmaken, zijn jaar op Old Trafford werd dus al helemaal een teleurstelling.

Nu krijgt hij onder José Mourinho hoogstwaarschijnlijk een herkansing. Ook Chelsea huurt de aanvaller voor een jaar van Monaco. De Londenaren waren na het vertrek van routinier Didier Drogba op zoek naar vers bloed in de voorhoede, al heeft de club met Diego Costa en Loïc Rémy al twee spitsen van naam onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.