Agüero blinkt uit bij afwezigheid Messi, Falcao trefzeker

Argentinië, Uruguay en Colombia hebben alledrie gewonnen in aanloop naar het toernooi om de Copa América. Paraguay verslikte zich in Honduras.

Argentinië - Bolivia 5-0
Zonder sterspeler Lionel Messi, die met Barcelona zaterdag de Champions League won ten koste van Juventus, in de gelederen heeft Argentinië in aanloop naar de Copa América korte metten gemaakt met Bolivia.

Bij afwezigheid van Messi was Sergio Agüero (foto) de grote uitblinker. De aanvaller van Manchester City nam drie van de vijf treffers voor zijn rekening. Ángel Di María was verantwoordelijk voor de overige doelpunten. De flankspeler van Manchester United opende na 25 minuten de score en bepaalde al vroeg in de tweede helft vanaf elf meter de eindstand op 5-0.

Uruguay - Guatemala 5-1
Ook groepsgenoot Uruguay won het oefenduel ter voorbereiding op het toernooi om de Copa América eenvoudig. Namens de ploeg van bondscoach Óscar Tabárez zorgden Diego Rolan, Edinsons Cavani (twee), Giorgian de Arrascaeta en Abel Hernández voor de doelpunten, terwijl Wilson Lalin in de slotfase de eretreffer namens Guatemala voor zijn rekening nam.

Paraguay - Honduras 2-2
Een andere groepsgenoot van Uruguay en Argentinië had het een stuk lastiger. Paraguay maakte tegen Honduras twee keer een achterstand goed, maar verder dan een gelijkspel kwam de formatie van bondscoach Ramón Ángel Díaz niet. Namens Paraguay was Santa Cruz verantwoordelijk voor drie treffers, waarvan één in eigen doel. Román Alvarez was de maker van de tweede treffer van Honduras. Paraguay zit tijdens het toernooi om de Copa América in de poule met Argentinië, Uruguay en Jamaica.

Colombia - Costa Rica 1-0
Radamel Falcao is het nog scoren duidelijk nog niet verleerd. Waar het bij Manchester United afgelopen seizoen maar niet wilde lukken, schoot de Colombiaan zijn land tegen Costa Rica naar de overwinning. De captain van Colombia gleed een voorzet van Juan Cuadrado binnen en bepaalde daarmee directe de eindstand. Colombia treft op het toernooi om Copa América Brazilië, Peru en Venezuela.