United laat De Gea niet vallen: 'Hij staat absoluut niet ter discussie'

Reacties

In de jacht op een plek bij de beste vier teams in de Premier League kwam Manchester United zondag niet verder dan een remise tegen Chelsea (1-1). Doelman David de Gea ging voor de derde keer in korte tijd in de fout, maar is desondanks niet de kop van Jut.

United laat De Gea niet vallen: 'Hij staat absoluut niet ter discussie'

Kort voor rust liet de keeper een schot van Antonio Rüdiger los, waarna Marcos Alonso scoorde. Manager Ole Gunnar Solskjaer twijfelt echter niet aan de kwaliteiten van De Gea. 'Nee. David heeft zich een fantastische keeper getoond voor deze club', zegt de Noor.

'Na de wedstrijd tegen Manchester City kwam hij met een goede reactie en ik heb en houd vertrouwen in hem. Hij weet dat hij het beter had kunnen doen bij het tegendoelpunt dat vandaag viel, maar zoiets gebeurt soms', aldus Solskjaer.

Ook Juan Mata wil niet naar de doelman wijzen. 'David staat voor mij niet ter discussie. Hij heeft een fantastisch niveau gehaald hier, is de laatste jaren de beste speler van allemaal geweest en heeft ontzettend veel punten voor ons gepakt', zegt Mata.

'Het gaat er nu vooral om hoe hij hier op reageert', legt de Spanjaard uit over zijn landgenoot, die er tegen Manchester City en Barcelona ook niet goed uitzag. 'Ik heb wat dat aangaat honderd procent vertrouwen in hem, dat hebben we allemaal.'

'Natuurlijk is hij niet blij met deze wedstrijd, dat is niemand. Maar we gaan gewoon weer aan de slag op de training. Nogmaals: Davids kwaliteiten staan voor mij absoluut niet ter discussie. Hij weet ook dat ik er voor hem ben. Ik kan eerlijk met hem praten over hoe het nu met hem gaat. Hij is teleurgesteld, natuurlijk. Maar hij behoort tot de beste keepers ter wereld.'

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
7
Wolverhampton Wanderers
38
16
9
13
47-46
+1
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.