United komt klap Pieters dankzij recordgoal Rooney te boven

Wayne Rooney heeft met zijn 250ste treffer voor Manchester United in de extra tijd een punt uit het vuur gesleept voor zijn ploeg: 1-1. De Engelsman ontnam Erik Pieters daarmee een rol als matchwinner.

Manchester United reisde met veel vertrouwen af naar Stoke-on-Trent. De ploeg van manager José Mourinho bleef de laatste twaalf Premier League-duels ongeslagen en kreeg daardoor de topvijf van de ranglijst weer in het vizier. Op bezoek bij Stoke hadden The Mancunians het echter lastig. De thuisploeg, met naast Pieters ook Bruno Martins Indi in de basis, begon sterk.

Die sterke start leidde in de negentiende minuut tot de openingstreffer. Marko Arnautovic bediende de mee opgekomen Pieters, wiens voorzet via Juan Mata in het doel van United belandde. De Spanjaard kon de Nederlander niet bijhouden en liet doelman David de Gea kansloos met zijn ultieme poging tot verdedigen.

Na de dreun van de thuisploeg schakelde United een tandje bij. Mata kreeg na een half uur een enorme kans om zijn fout goed te maken, maar zijn poging ging over. Ook Paul Pogba en Marouane Fellaini kregen de bal niet langs Stoke-doelman Lee Grant. Mourinho greep de tweede helft in door Marcus Rashford, Rooney en Jesse Lingard in te brengen, maar de gastheren, met Ibrahim Afellay als invaller, hielden knap stand.

In de allerlaatste minuut van de extra tijd was het alsnog raak. Rooney schoot een vrije trap uit een lastige hoek prachtig in de kruising en dompelde Stoke in rouw. Met zijn late treffer ging de aanvaller de boeken in als topscorer aller tijden van Manchester United. Het was de 25ste doelpoging voor de bezoekers, die daarmee kregen waar ze recht op hadden na een wedstrijd vol kansen.