Unicum Letsch dankzij knappe zege, Schalke verlengt ongeslagen reeks

1899 Hoffenheim heeft zaterdagmiddag heel goede zaken gedaan in de degradatiestrijd in de Bundesliga. De hekkensluiter deelde een dreun uit aan directe concurrent Hertha BSC en deed de laatste plaats zo over aan VfB Stuttgart. Thomas Letsch boekte een knappe overwinning met VfL Bochum.

VfL Bochum
VfL Bochum
1 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Letsch zorgde zo voor een unicum, want nooit eerder speelde een trainer geen enkele van zijn eerste achttien Bundesliga-duels gelijk. De ex-trainer van Vitesse verloor er tien en boekte tegen RB Leipzig zijn achtste zege. Erhan Masovic groeide vlak na rust uit tot matchwinner door in de rebound raak te schieten, nadat doelman Janis Blaswich (ex-Heracles Almelo) nog had gered op een kopbal van Takuma Asano. Namens Leipzig kreeg André Silva een aantal kansen om iets terug te doen en raakte Dominik Szoboszlai nog de binnenkant van de paal, maar de unieke reeks van Letsch bleef in stand.

1899 Hoffenheim
3 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Door de knappe overwinning van Letsch op Leipzig blijft Bochum met een veilige marge boven de streep staan. Hoffenheim verliet de degradatiezone door in de kelderkraker met Hertha BSC uit te halen. De vorige maand aangestelde Pellegrino Matarazzo boekte zijn eerste zege met de club, die al sinds 14 oktober niet meer had gewonnen. Voor rust benutte Andrej Kramaric twee penalty's, vlak na rust zorgde Ihlas Bebou voor de 3-0. Hertha deed na een rode kaart voor de net ingevallen Munas Dabbur nog wel iets terug, maar de goal van Stevan Jovetic in de extra tijd kwam te laat.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke gaf op bezoek bij het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw een vervolg aan de ongeslagen reeks. Een week na het knappe gelijkspel in de Revierderby tegen Borussia Dortmund (2-2), sleepte de club van de geblesseerde verdedigers Sepp van den Berg en Thomas Ouwejan in de slotfase een punt uit het vuur. Arne Maier zette Augsburg vlak na rust op voorsprong, maar vlak daarna kreeg Ermedin Demirovic rood wegens een harde tackle op Tom Krauss. Schalke zette de jacht op de gelijkmaker in en had in de extra tijd toch nog succes, toen Marius Bülter een penalty benutte.

VfB Stuttgart
0 - 1
VfL Wolfsburg

Micky van de Ven mag met VfL Wolfsburg blijven dromen van Europees voetbal. Tegen VfB Stuttgart was een rake knal van Omar Marmoush voldoende voor de zesde uitoverwinning van het seizoen. De Egyptische aanvaller schoot tien minuten na rust raak van buiten het strafschopgebied en verwees Stuttgart zo naar de laatste plaats. Die Schwaben wonnen in 2023 pas één competitieduel, maar boekten vorige week nog wel een hoopvol resultaat tegen nummer zes Eintracht Frankfurt (1-1). Dat ziet Wolfsburg nu tot op twee punten naderen.