Duitsland

1899 Hoffenheim - Hertha BSC

Hoffenheim heeft eindelijk de ongelukkige serie van zeven achtereenvolgende nederlagen in de Bundesliga tot een einde gebracht. Het eerste punt waar lang naar uitgekeken werd, werd gepakt in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC. Het eindigde in 3-1 in het PreZero Arena.

Hoffenheim kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

Hoffenheim opende de score in de 24ste minuut na een doelpunt van Andrej Kramaric.

Hoffenheim kwam op 2-0 toen Kramaric nog een keer scoorde in de 37ste minuut. Direct na de rust vergrootte Ihlas Bebou de voorsprong van Hoffenheim.

In de 71ste minuut moest Hoffenheim verder met een man minder toen Munas Dabbur van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 3-1 voor Hertha BSC werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Stevan Jovetic.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Hoffenheim één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Hertha BSC één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Dit betekent dat Hoffenheim op de vijftiende plek staat met 22 punten en dat Hertha BSC de nummer 16 is met 21 punten.

De volgende speeldag speelt Hoffenheim op zondag 2 april om 17.30 uur bij Werder Bremen. Hertha BSC ontvangt zaterdag 1 april om 15.30 uur Freiburg.