Ultiem CL-fiasco dreigt voor Juventus, aftellen voor Internazionale

Reacties

Juventus moet nog alle zeilen bijzetten om het nachtmerriescenario van het missen van de Champions League te voorkomen. Zondagmiddag liep De Oude Dame averij op tegen Fiorentina. Lijstaanvoerder Internazionale maakte tegen Hellas Verona evenmin indruk, maar zegevierde wél.

Ultiem CL-fiasco dreigt voor Juventus, aftellen voor Internazionale
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
1 - 1
Juventus
Juventus

Na het European Super League-debacle zou het mislopen van Champions League-deelname wel het ultieme gezichtsverlies betekenen voor Juventus-voorman Andrea Agnelli. Zo'n scenario valt zeker niet uit te sluiten: achter het ongenaakbare Internazionale zijn de verschillen klein in de top van de Serie A.

Voorafgaand aan het bezoek bij Fiorentina maakte directeur Fabio Paratici nog eens duidelijk hoe belangrijk een miljardenbalticket voor de club is. 'Andrea Pirlo blijft onze trainer als we ons plaatsen voor de Champions League.'

Amrabat
Juventus maakte ondanks de hoge inzet een lethargische indruk en kwam na een klein half uur dikverdiend met 1-0 achter tegen de ploeg met een uitblinkende Sofyan Amrabat. Na hands van Adrien Rabiot mocht Dusan Vlahovic aanleggen vanaf elf meter. De belofte legde Wojciech Szczesny in de luren met een panenka. De Poolse doelman had vlak daarvoor nog enkele fraaie reddingen verricht. Namens De Oude Dame stichtte eigenlijk alleen Aaron Ramsey gevaar voor rust; de Welshman faalde in een een-op-een-duel met keeper Bartlomiej Dragowski.

Met het inbrengen van Álvaro Morata voor Paulo Dybala probeerde Pirlo halverwege iets te forceren en de wissel leverde al snel succes op: na nog geen minuut in de tweede helft herstelde de Spanjaard de balans door de bal met zijn linker in de kruising te plaatsen. Juventus zette meteen de jacht op de 1-2 in, kreeg via onder anderen Cristiano Ronaldo ook voldoende kansen, maar bleef steken op een gelijkspel.

Bij de bezoekers maakte Matthijs de Ligt de negentig minuten vol. Het is de vraag of de Oranje-international komend seizoen actief is in de Champions League: Juventus staat nog derde, maar heeft net zoveel verliespunten als nummer vijf Napoli.

Internazionale
Internazionale
1 - 0
Hellas Verona
Hellas Verona

Na negen achtereenvolgende landstitels zal Juventus de macht binnenkort overdragen aan Internazionale. De ploeg van Antonio Conte ruikt de Scudetto en kon zich dankzij de falende concurrentie zelfs achtereenvolgende gelijke spelen tegen Napoli en Spezia permitteren.

Ook tegen Hellas speelde Internazionale niet bepaald met de klasse van een aanstaande kampioen. Voor rust bleef het bij kansjes van Achraf Hakimi en Lautaro Martínez. Wel zorgden Stefan de Vrij en consorten ervoor dat de aanval van Hellas er niet aan te pas kwam.

Internazionale had het ook na de hervatting moeilijk, maar sleepte wel de zege binnen. Invaller Matteo Darmian sloeg toe na een snelle uitbraak, op aangeven van de bedrijvige Hakimi. Hellas zag de 1-1 van Davide Faraoni worden afgekeurd omdat hij een overtreding op Samir Handanovic had begaan. De ploeg van Conte heeft nu dertien punten meer dan de eerste achtervolger AC Milan, dat nog wel het duel bij Lazio van maandag tegoed heeft.

Eerder op de dag viel Jayden Braaf op in de Serie A:

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.