Braaf schiet Seedorf uit de boeken en schrijft Serie A-historie

Reacties

Jayden Braaf heeft geschiedenis geschreven in de Serie A. De achttienjarige Nederlander werd met een goal tegen Benevento de jongste Nederlander ooit met een goal in de Italiaanse competitie.

Braaf schiet Seedorf uit de boeken en schrijft Serie A-historie
© Pro Shots
Benevento
Benevento
2 - 4
Udinese
Udinese

Braaf mocht bij Manchester City al regelmatig meetrainen met het eerste elftal van Pep Guardiola, maar in februari koos de jonge aanvaller toch voor een tijdelijke overstap naar Udinese. De club waar ook Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar en Thomas Ouwejan zitten nam Braaf op huurbasis over met een optie tot koop.

Sinds zijn overstap naar Udinese kwam Braaf tot drie optredens in de Serie A., waarvan hij één keer in de basis mocht starten. Dat was op 3 april in de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo (zie foto). Tot een goal in de Italiaanse competitie kwam het echter nog niet, maar daar kwam zondagmiddag verandering in. Braaf viel  tijdens Benevento - Udinese in bij een 1-3 stand en de Nederlander had slechts drie minuten nodig om er 1-4 van te maken in het duel dat uiteindelijk in 2-4 eindigde. Braaf speelde de bal door de benen van zijn opponent en schoot binnen. 

Braaf, die voor zijn overstap naar Manchester City in de jeugdopleidingen van Ajax, AFC en PSV speelde, werd daarmee de jongste Nederlander ooit met een goal in de Serie A. Tot zondagmiddag stond dat record op naam van Clarence Seedorf, die in 1995 als negentienjarige scoorde namens Sampdoria.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In 2019 portretteerden we Jayden Braaf voor onze serie De Toekomst van Oranje:

Braaf krijgt vertrouwen van Guardiola: 'Ik ga zeker het eerste van City halen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.