Feyenoord heeft zondag zonder problemen drie punten bijgeschreven. Heracles Almelo was ondanks een bliksemstart niet opgewassen tegen de Rotterdammers.

Heracles Almelo
1 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Voor het Conference League-intermezzo in Almelo koos Arne Slot voor een wisseling van de wacht in de spits. Cyriel Dessers kreeg voor het duel met Heracles Almelo de voorkeur boven Bryan Linssen en stond daarmee op bekend terrein aan de aftrap. De Belg had mooie herinneringen aan de Heracles-thuishaven, waar hij in het seizoen 2019/20 achttien keer scoorde in 29 duels en zo een miljoenentransfer naar RC Genk verdiende.

Doelpunten werden zondag weer verlangd van Dessers, zeker nadat Heracles uit de startblokken was geschoten. Sinan Bakis had met een listig hakje na een schot van afstand van Lucas Schoofs al in de eerste minuut de thuisploeg aan een voorsprong geholpen.

Feyenoord had twintig minuten nodig voor een passend antwoord. Orkun Kokçü vuurde na een combinatie met Reiss Nelson de bal van bijna de achterlijn richting het Almelose doel, waar goalie Koen Bucker de bal in eigen doel bokste.

Het was de opmaat voor de geslaagde Rotterdamse comeback die nog voor het rustsignaal gestalte kreeg met dank aan Nelson. In de 39ste minuut bracht de aanvaller met zijn eerste Eredivisie-treffer de 1-2 op het scorebord. Op slag van rust gooide Guus Til de wedstrijd in slot door op aangeven van de Arsenal-huurling te scoren.

Het was direct ook de laatste actie van Til in Almelo. De aanvallende middenvelder had al hinkend de 1-3 gemaakt en keerde na rust niet meer terug bij Feyenoord. Met het oog op de Conference League-return was een risico nemen niet aan de orde. Bovendien konden de Rotterdammers het zich ook veroorloven wat gas terug te nemen in de tweede helft vanwege de opgebouwde veilige marge.

Heracles deed weliswaar pogingen de spanning terug te brengen, maar echt verontrustend werd het niet voor Feyenoord. Voor de Rotterdammers was de wissel van Luis Sinisterra een grotere bron van zorgen. De aanvaller ging in de 69ste minuut wat aangeslagen naar de kant om plaats te maken voor Patrick Walemark, die koud binnen de lijnen met een fraai hakje met zijn eerste Feyenoord-treffer de wedstrijd besliste.

In de strijd om de derde plaats herstelde Feyenoord met de ruime zege de marge op concurrent FC Twente, dat zaterdag door de zege op NEC in punten gelijk was gekomen met de Rotterdammers. Met de ruime overwinning kan met vertrouwen worden toegewerkt naar de return tegen Slavia Praag, al was het vanwege fysieke leed van Til en Sinisterra geen helemaal zorgeloze middag.