Twente profiteert optimaal van rode kaart NEC en houdt druk op Feyenoord

Reacties

FC Twente blijft volop in de race voor de derde plaats in de Eredivisie. De formatie van trainer Ron Jans beleefde geen eenvoudige avond bij NEC, maar een rode kaart van spits Ali Akman hielp de bezoekers uit Enschede in het zadel.

Twente profiteert optimaal van rode kaart NEC en houdt druk op Feyenoord
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 2
FC Twente
FC Twente

NEC maakte vorige week tegen SC Cambuur een einde aan een reeks van vijf duels zonder zege en ging het thuisduel met Twente met vertrouwen tegemoet. De ploeg van trainer Rogier Meijer won dit seizoen echter pas twee keer in De Goffert. En daar blijft het na het bezoek van Twente voorlopig bij. De Tukkers hoopten na het spektakelstuk van vorige week tegen PSV de jacht op de derde plaats van Feyenoord te vervolgen en slaagden daarin.

Twente wist zonder de geschorste clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel bepaald niet te imponeren tegen NEC. Dat gold aan de andere kant ook voor de thuisploeg. Kansen waren schaars voor rust, met name Lars Unnerstall hoefde zich nauwelijks bovenmatig in te spannen. Aan de andere kant dook Michel Vlap twee keer dreigend op voor doelman Mattijs Branderhorst. Maar het vizier stond niet op scherp bij Vlap.

Rode kaart
Branderhorst werd vlak voor rust nog op de doellijn geholpen door Souffian El Karouani, die een inzet van Michal Sadílek voor de doellijn wegwerkte. Sadílek was na tien minuten in de tweede helft het slachtoffer van een onbesuisde tackle van Ali Akman, die hard doorging op de enkel van de Tsjech. Op aanraden van de VAR ging scheidsrechter Dennis Higler naar het scherm en verving zijn gele kaart voor een rode prent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even daarvoor was NEC nog dreigend geworden via Elayis Tavsan, die zijn schot net voorlangs het doel van Unnerstall zag vliegen. Twente profiteerde snel van de overtalsituatie. Virgil Misidjan, al vroeg in het duel ingevallen voor de geblesseerde Daan Rots, dribbelde richting het strafschopgebied en passeerde Branderhorst met een droog schot. NEC was daarna niet in staat om met een man minder het vuur na aan de schenen te leggen bij Twente.

De bezoekers uit Enschede liepen tien minuten na de openingsgoal nog uit naar 0-2. Op aangeven van Misidjan werkte Dimitrios Limnios de tweede goal van Twente langs Branderhorst. De ploeg van Jans speelde het duel daarna simpel uit en komt door de zege in punten naast nummer drie Feyenoord. De Rotterdammers gaan zondagmiddag op bezoek bij Heracles Almelo.

NEC Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.