Walemark maakt op kunstige wijze zijn eerste Feyenoord-goal

Patrik Walemark heeft zondag op fraaie wijze zijn eerste doelpunt voor Feyenoord gemaakt. De winteraankoop zorgde als invaller met een hakje voor de 1-4 tegen Heracles Almelo.

Heracles Almelo
1 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord haalde Walemark in januari op bij BK Häcken en Arne Slot liet de Zweedse aanvaller tot dusver alleen nog als invaller speelminuten maken. Dat gebeurde ook zondag weer. Walemark kwam ruim twintig minuten voor tijd binnen de lijnen voor Luis Sinisterra.

De invaller had niet lang nodig om de aandacht op zich te vestigen. Een minuut na zijn entree was het al raak, toen Walemark met de rug naar zijn doel een inzet van Jens Toornstra met zijn hak verlengde. Heracles-doelman Koen Bucker moest een antwoord schuldig blijven en zo maakte Walemark in zijn achtste wedstrijd voor Feyenoord zijn eerste doelpunt voor de club.

'Het was lekker om zo de wedstrijd binnen te komen; scoren met je eerste balcontact', vertelde Walemark na afloop aan ESPN. 'Natuurlijk ik ben blij, dit is een heel grote opluchting. Hier heb ik een tijd op gewacht. Het is belangrijk voor mij en goed voor mijn zelfvertrouwen. De concurrentie op rechts is groot hier, met Reiss Nelson en Alireze Jahanbakhsh. Dat zijn geweldige spelers. Hopelijk levert mij dit een plusje op.'