Uitstekende start Leicester door droomdebuut en dubbelslag Vardy

Reacties

Dankzij een doelpunt van de debuterende miljoenenaankoop Timothy Castagne en twee rake penalty's van Premier League-topscorer Jamie Vardy is Leicester prima aan het seizoen begonnen, al duurde het even voordat de ploeg van Brendan Rodgers het gepromoveerde West Bromwich Albion aan het wankelen bracht.

Uitstekende start Leicester door droomdebuut en dubbelslag Vardy
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
0 - 3
Leicester City
Leicester City

Castagne was met een bedrag van 24 miljoen euro tot nu toe de enige grote aankoop van Leicester, maar was zijn gewicht zondag wel meteen in goud waard. De Belgische vleugelverdediger zorgde ervoor dat zijn Premier League-debuut er eentje werd om nooit te vergeten. In de 56ste minuut kopte de als rechtsback gestarte miljoenenaankoop de 0-1 binnen uit een voorzet van zijn landgenoot Dennis Praet.

Het doelpunt van Belgische makelij zorgde ervoor dat Leicester na de moeizame eerste helft toch een bres sloeg in de hechte defensie van West Brom. In de eerste helft kwamen de kansen moeizaam voor The Foxes en bij de mogelijkheden die er waren, stond doelman Sam Johnstone zijn mannetje. Pogingen van Harvey Barnes en Vardy maakte de voormalig doelman van Manchester United onschadelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nadat Castagne met een goals tijden zijn Premier League-debuut in de voetsporen was getreden van landgenoten als Luc Nilis, Christian Benteke en Thomas Vermaelen, kwam de zege voor Leicester niet meer in gevaar. Een doelpunt van Ayoze Pérez werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar een kwartier voor tijd viel de beslissing alsnog toen Jamie Vardy mocht aanleggen vanaf de stip. De topscorer van vorig seizoen maakte geen fout.

Het werd nog vervelender voor West Brom, toen de bal acht minuten voor tijd opnieuw op de stip ging na een overtreding op James Justin. Vardy benutte het buitenkansje wederom ijskoud en staat na de eerste speelronde dus alweer op twee goals. Het leidde tot een welkom resultaat voor Leicester, dat vorig seizoen naast Champions League-voetbal greep door een slechte eindsprint. West Brom zal hebben gehoopt op een betere Premier League-rentree.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.