Leicester telt miljoenen neer voor concurrent Gosens en Hateboer

Reacties

Leicester City heeft zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Timothy Castagne komt over van Atalanta Bergamo, dat volgens Engelse media zo'n 24 miljoen euro ontvangt voor de 24-jarige international van België.

Leicester telt miljoenen neer voor concurrent Gosens en Hateboer
© Pro Shots

Met Castagne heeft Leicester de opvolger van Ben Chilwell in huis gehaald. De Engelse international verkaste voor zo'n 55 miljoen euro naar Chelsea, waardoor manager Brendan Rodgers een nieuwe speler voor de linksbackpositie zocht. Met Castagne kan de Noord-Ier meerdere kanten op. De voormalig speler van RC Genk kan namelijk zowel op de rechter- als de linkerflank uit de voeten.

Castagne was dankzij zijn veelzijdigheid de concurrent van Robin Gosens én Hans Hateboer bij Atalanta. Afgelopen seizoen kwam de zevenvoudig international 33 keer in actie, evenredig verdeeld over beide flanken. Volgens Sky Sports stonden ook Gosens en Nicolás Tagliafico op het lijstje van Leicester, maar aanstaand international van Duitsland en de linksback van Ajax waren duurder.

Castagne is de derde Belg in de selectie van Leicester, na middenvelders Youri Tielemans en Dennis Praet. Tielemans kwam vorig jaar voor 45 miljoen euro over van AS Monaco en was met 44 officiële duels een vaste basisspeler in zijn eerste seizoen bij The Foxes. Praet kwam voor twintig miljoen over van Sampdoria, maar was niet altijd zeker van een basisplaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.