Uitgerekend op Belgische grond kan Mertens Maradona evenaren

Reacties

Dries Mertens kan als hij woensdag met Napoli op bezoek gaat bij Racing Genk op gelijke hoogte komen met Diego Maradona. De Belgische aanvaller heeft nog een treffer nodig om het doelpuntenaantal van 115 van Maradona namens de club uit Napels te evenaren.

Uitgerekend op Belgische grond kan Mertens Maradona evenaren
© Pro Shots
Genk
Genk
0 - 0
Napoli
Napoli

Tussen 1985 en 1991 maakte Maradona furore bij de Zuid-Italiaanse club en tekende hij in 259 wedstrijden voor 115 treffers. Mertens staat na zijn treffer in het met 2-1 gewonnen duel met Brescia van zondag op 114 goals in Napolitaanse dienst. Als de Belg woensdag tegen Genk minstens een keer weet te scoren evenaart hij Pluisje.

Carlo Ancelotti stond dinsdag tijdens de persconferentie voorafgaand het Champions League-treffen met Genk stil bij het naderende unicum van zijn pupil. 'Als hem dat lukt, gaat hij de geschiedenisboeken van de club in. Dat zou schitterend zijn', aldus de Napoli-trainer, die echter niet de vergelijking wil maken met Maradona, volgens velen een van de beste voetballers ooit. 'Daar kun je Dries niet mee vergelijken', vindt de zestigjarige oefenmeester. 'Maar hij doet het heel goed hoor. Hij werkt hard en weet makkelijk te scoren. Ik hoop van harte dat het hem lukt om Maradona bij te halen.'

Spelersprofiel

D. Mertens


Geboortedatum:
6 mei 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Leuven
Nationaliteit
België
Lengte:
1,69 m
Gewicht:
61 kg
Huidige club:
Galatasaray

Bovendien heeft Mertens Marek Hamsik in het vizier, die in februari naar China verkaste om te gaan spelen bij Dalian Yifang. De Slowaak is met 121 doelpunten topscorer aller tijden van Napoli, maar kan zijn totaal door zijn vertrek niet verder opvijzelen. Mertens moet nog minstens zeven keer scoren om Hamsik te evenaren.

Een nieuwe mijlpaal is dus alweer inzicht voor de 32-jarige aanvaller die niet weet hoelang hij Napoli nog trouw blijft. 'Mijn contract loopt aan het eind van seizoen af. Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt', zo gaf hij mee aan Voetbal Sport/Magazine.

Bijzonder weerzien
Een bijzondere avond zal het woensdag ook worden voor Kalidou Koulibaly, centrale verdediger van Napoli. De Senegalese verdediger is inmiddels al enkele jaren een vaste waarde bij Napoli, maar speelde van 2012 tot 2014 voor Genk, waar hij de beker won.

'Ik ben heel blij hier nog eens te mogen terugkeren', zo vertelt de robuuste verdediger, ruim vijf jaar na zijn laatste wedstrijd in dienst van de regerend landskampioen. 'Het was leuk om veel oude bekenden uit de spelersgroep en staf weer eens te spreken. Natuurlijk kijk ik ook uit naar het weerzien met de supporters, want ik heb hier twee hele mooie seizoenen gehad.'

Op het veld is er echter geen ruimte voor sentiment. 'Vanavond ben ik speler van Napoli en telt alleen de overwinning. Ik denk dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor ons. Genk zal zich willen revancheren na de nederlaag in Salzburg, maar wij zijn Europees uitstekend begonnen en willen daar een vervolg aan geven', aldus Koulibaly, uiteraard doelend op de 2-0 overwinning op Liverpool in het eerste duel van de groepsfase.

Negatieve reeks
Toch bieden de prestaties in Europa op vreemde bodem weinig hoop voor de Napoli-fans. Al twee seizoenen werd er geen uitduel gewonnen. In december 2016 won de ploeg uit Napels voor de laatste keer. Toen werd het 1-2 op bezoek in Portugal tegen Benfica. Vorig seizoen strandde het Napolitaanse Champions League-avontuur na de groepsfase en was de club na de winterstop veroordeeld tot het spelen van Europa League-voetbal.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
13-8
+5
13
2
Napoli
6
3
3
0
11-4
+7
12
3
Red Bull Salzburg
6
2
1
3
16-13
+3
7
4
Genk
6
0
1
5
5-20
-15
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer D. Mertens
Meer over D. Mertens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.