Uitgerekend in Napels eindigt superreeks Quagliarella

Napoli heeft zaterdag na twee duels zonder zege weer een overwinning geboekt. De formatie van trainer Carlo Ancelotti versloeg in de Serie A Sampdoria. Bij de bezoekers greep Fabio Quagliarella naast een record waar hij al maanden aan werkte, uitgerekend tegen de club waar hij een donkere tijd uit zijn carrière meemaakte.

Napoli
Napoli
3 - 0
Sampdoria
Sampdoria

De ogen waren bij Sampdoria niet voor het eerst dit seizoen gericht op Quagliarella. De 36-jarige spits scoorde voor het duel met Napoli in elf competitiewedstrijden op rij en was op weg om Fiorentina-legende Gabriel Batistuta te onttronen nadat hij eerder al het record had geëvenaard. Bondscoach Roberto Mancini riep de veteraan zelfs op voor een tweedaagse trainingsstage van het Italiaanse elftal.

Napoli was op jacht naar herstel na de 2-0 nederlaag tegen AC Milan in het toernooi om de Coppa Italia en de 0-0 tegen Milan in de Serie A van vorige week. Quagliarella moest toezien hoe de thuisploeg zich in de eerste helft effectief toonde. Halverwege sloeg Napoli binnen twee minuten twee keer toe. Arek Milik tikte de bal binnen na een voorzet van José Callejón en kort daarna rondde Lorenzo Insigne knap af na opnieuw een pass van Callejón. Ver in de tweede helft maakte Simone Verdi er ook nog 3-0 van door een strafschop te benutten.

Zo kwam uitgerekend tegen zijn oude club Napoli de lange reeks met goals ten einde voor Quagliarella. De aanvaller kende in Napels in het seizoen 2009/10 de zwaarste tijd van zijn carrière. Een stalker maakte zijn leven tot een hel. Uiteindelijk bleek dat een van de politie-agenten die onderzoek deed verantwoordelijk was voor de bedreigingen aan zijn adres.

Napoli loopt door de zege in ieder geval voor even in op Juventus, dat met een wedstrijd tegoed acht punten meer heeft. Juve speelt later op de zaterdag thuis tegen Parma.