Uitgefloten Bale hoopt na zeven maanden weer te scoren in Madrid

Reacties

Woensdagavond treft Real Madrid in eigen huis Real Betis (22.00 uur). Een erg belangrijk duel voor de Madrilenen en in het bijzonder voor de geplaagde Gareth Bale.

Uitgefloten Bale hoopt na zeven maanden weer te scoren in Madrid

Real Madrid kent een matige start van de competitie. Waar de uitwedstrijden tegen Deportivo La Coruña (0-3) en Real Sociedad (1-3) eenvoudig werden gewonnen, lukte dat dit seizoen in thuisduels nog niet. Valencia (2-2) en Levante (1-1) gingen er allebei met een punt vandoor.

Ook Bale lijkt het moeilijk te hebben in het Estadio Santiago Bernabéu. De rechtsbuiten wist in beide gewonnen uitduels tot scoren te komen, maar in het paleis van De Koninklijke wil het maar niet lukken. Inmiddels is het al ruim zeven(!) maanden geleden dat de peperdure Welshman in een thuiswedstrijd wist te scoren. Op 18 februari van dit jaar wist hij voor het laatst het net in eigen huis te vinden, tegen Espanyol maakte hij destijds de beslissende (én fraaie) 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door tegen Sociedad te scoren afgelopen zondag, gaf Bale een gepast antwoord op zijn criticasters. Toch zal de rappe flankspeler meer moeten laten zien om de supporters van de Spaanse grootmacht voor zich te winnen, want met vier doelpunten in 2017 staat de productiviteit van de Real-aanvaller in schril contrast met zijn concurrenten.

Natuurlijk heeft de vorm van Bale ook te maken met zijn blessures tijdens het afgelopen seizoen, waardoor hij meer dan honderd dagen aan de kant stond. Een kwetsuur aan zijn enkel kostte de 28-jarige maar liefst drie maanden, vlak daarna kreeg hij te maken met een flinke kuitblessure. Hierdoor was het voor de oud-speler van Tottenham Hotspur erg moeilijk om weer in het ritme te komen.

Trainer Zinedine Zidane onderschreef dit woensdag op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Betis. De legendarische oud-middenvelder van Real werd gevraagd naar zijn mening over het uitfluiten van Bale door de Madrileense fans. 'Ik denk dat hij een complete speler is. Met zijn snelheid kan hij tegen elke club gevaarlijk zijn.'

'In ons stadion is iedereen al uitgefloten, ik kan me niemand bedenken die hier niet mee te maken heeft gehad. Dat is een onderdeel van je carrière als voetballer en het heeft ook zijn positieve kanten. Het is soms handig om te weten dat je niet goed speelt, want het moedigt je aan om te reageren en nog meer van jezelf te vragen. Maar het uitfluiten kan ook te ver gaan', stelde Zidane.

Aan Bale de taak om de fans van Real de mond te snoeren, want woensdagavond lijkt voor hem de uitgelezen mogelijkheid om zich te laten gelden. Karim Benzema zit door een hamstringblessure niet bij de selectie, waardoor de kans groot is dat de geplaagde aanvaller aan de aftrap zal verschijnen. De twee doelpunten die hij in vier duels dit seizoen produceerde, bieden in ieder geval de hoop dat de man van honderd miljoen - indien fit - gauw zijn topvorm weer zal hervinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.