Asensio pakt Ronaldo-rol op bij worstelend Real

In de Primera División heeft Real Madrid het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Thuis tegen Valencia kwam de ploeg, waar Cristiano Ronaldo nog geschorst is, niet verder dan 2-2. Marco Asensio maakte beide treffers namens de thuisploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd liet Zinedine Zidane weten dat de selectie van De Koninklijke rond is en dat hij geen transfers meer verwacht. De coach van de Madrilenen is tevreden over het aantrekken van Dani Ceballos van Real Betis en Theo Hernández van Atlético Madrid deze zomer. De Fransman zag daarentegen wel Álvaro Morata (Chelsea) en James Rodríguez (Bayern München) vertrekken.

De Galácticos begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Al na tien minuten schoot Asensio raak, nadat hij een vrije doortocht kreeg in het centrum van het veld. Het was voor de zeventigste keer achter elkaar dat Real Madrid scoorde in een officieel duel. De club is de eerste uit de vijf grote Europese competities die dat voor elkaar krijgt.

Het gejuich op de tribune verstomde daarna snel. Valencia schoot acht minuten later na een heerlijke aanval raak. Carlos Soler vond de verre hoek na een goede voorzet van Toni Lato. Gareth Bale leverde daarna de bal een paar keer knullig in bij de tegenstander wat hem op een fluitconcert van de eigen aanhang kwam te staan.

Na de theepauze bracht Zidane met Kovacic voor Isco een verse kracht binnen de lijnen. In de tweede helft bonkten de Madrilenen daarna stevig op de deur bij Valencia, maar het resulteerde niet in het gewenste effect. Met name Modric en Bale kregen grote kansen, maar faalden allebei.

In de 74ste minuut ging de onfortuinlijke Bale naar de kant voor Lucas Vázquez en weer werd de voormalig duurste speler van de wereld getrakteerd op een fluitconcert. En een paar minuten later was het ineens Geoffrey Kondogbia die opdook voor de goal van Keylor Navas en pardoes de 1-2 binnenschoot.

In de resterende minuten zette Real alles op alles en dat werd deels beloond. Asensio eiste een vrije trap rond het zestienmetergebied op en krulde heerlijk raak. Daarna kreeg Karim Benzema nog twee enorme kansen, maar hij miste waardoor Real Madrid voor het eerst dit seizoen puntenverlies leed.

Getafe - Sevilla 0-1
Eerder op de avond won Sevilla vlak voor tijd van Getafe. In de 84ste minuut maakte Ganso de bevrijdende 0-1. Dit deed hij met een subtiele voetbeweging na een voorzet van Gabriel Mercado. De overwinning was tegen de verhouding in. Getafe creëerde meer kansen maar stuitte steeds op Sergio Rico van Sevilla. Door de overwinning heeft Sevilla nu vier punten uit twee wedstrijden. Getafe staat op de veertiende plek met één punt.