Mayoral loodst Real Madrid langs lastige Baskische klif

Reacties

Real Madrid heeft na twee remises in La Liga weer het zoet van een overwinning geproefd (1-3). Voor Real Sociedad-back Kévin Rodrigues eindigde een lonkende droom in een nachtmerrie.

Mayoral loodst Real Madrid langs lastige Baskische klif

De blessure van Karim Benzema en de schorsing van Cristiano Ronaldo bood een opening voor Borja Mayoral om zich te laten zien. De twintigjarige spits, die afgelopen seizoen een weinig gelukkige huurperiode kende bij VfL Wolfsburg, greep de kans door zich te onderscheiden.

In de negentiende minuut brak Mayoral de ban. Sergio Ramos werd in het Baskische strafschopgebied naar achteren getrokken, maar daardoor werd onbewust ruimte gemaakt voor de rake volley van de in Madrid opgeleide spits. Het was zijn eerste goal in de hoofdmacht van De Koninklijke.

Na ruim een half uur leverde Mayoral een grote bijdrage aan de tweede Madrileense treffer van de avond. Zijn voorzet werd door Kévin Rodrigues in het eigen doel gegleden. Het was het sluitstuk van een bizarre minuut met de ongelukkige Baskische back in de hoofdrol.

Rodrigues had in de aanval vóór de 1-2 juist nog moeten constateren dat de lat een heldenoptreden van hem in de weg stond. Dankzij een blunderende Madrid-doelman Keylor Navas had hij in de 29ste minuut voor de 1-1 getekend. Maar de droom werd een nachtmerrie.

Voor Rodrigues was het leed namelijk nog niet geleden. Na ruim een uur moest hij in een sprintduel zijn meerdere erkennen in Gareth Bale. De international van Wales gaf met een fraaie stift de prachtige assist van Isco een passend slot.

Daarmee was het duel beslist in het voordeel van De Koninklijke. De gasten zagen nog een treffer van Marco Asensio afgekeurd worden, maar het stond de eerste competitiezege na twee remises niet in de weg. Door de overwinning in Baskenland klom Real Madrid naar de vierde plaats. Real Sociedad, dat de eerste drie duels had gewonnen, staat met een punt meer een plaatsje hoger.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.