Promovendus Levante stunt en zit Real Madrid dwars

Reacties

Real Madrid heeft voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de Primera División. De Koninklijke kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen promovendus Levante.

Promovendus Levante stunt en zit Real Madrid dwars

Trainer Zinedine Zidane stuurde een B-elftal het veld in tegen de kampioen van de Segunda División. Naast de geschorste Cristiano Ronaldo zaten namelijk ook Luka Modric en Raphaël Varane niet bij de selectie, terwijl Casemiro, Isco en Gareth Bale op de reservebank begonnen. Het bood Marcos Llorente de kans om zijn basisdebuut in de competitie te maken.

Het flink gewijzigde elftal van Real kende een valse start in Estadio Santiago Bernabéu. Een verre inworp van Ivi kwam in het Madrileense vijfmetergebied terecht bij Iván López, die Dani Carvajal kinderlijk eenvoudig verschalkte en raak volleerde: 0-1 (zie bovenstaande video). Een kwartier later volgde de volgende domper voor de thuisploeg. Karim Benzema moest geblesseerd van het veld en werd vervangen door Bale.

Real had de achtervolging ondertussen al volop ingezet. De Madrilenen bonsden keer op keer op de deur, maar Levante hield knap vol. In de 36ste minuut was het alsnog raak. Doelman Raúl Fernández bracht ternauwernood redding op een kopbal van Sergio Ramos uit een corner van Toni Kroos, maar Lucas Vázquez was attent in de rebound en kon eenvoudig binnentikken: 1-1 (hieronder te zien).

Fernández groeide na die ondankbare ingreep uit tot man van de wedstrijd. De 29-jarige Spanjaard hield de Madrilneense doelpuntenmachine knap van scoren in het resterende uur, waardoor Real voor het tweede duel tegen puntenverlies aanliep. Voor de interlandbreak vormde Levantes stadsgenoot Valencia al een niet te nemen horde voor de ploeg van Zidane (2-2).

Kroos liet de bezoekers in de extra tijd nog even schrikken met een schot tegen de buitenkant van de paal, maar het mocht niet baten voor de Duitser. Marcelo werd in de slotminuut ook nog eens met rood van het veld gestuurd. Barcelona, dat in beduidend mindere vorm verkeert dan de grote rivaal, kan later op de zaterdag daardoor uitlopen naar een voorsprong van vier punten. De Catalanen moeten dan de derby tegen Espanyol winnen.

Bekijk hier de beelden van de rode kaart van Marcelo:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.