Uitblinker Frenkie de Jong ziet Barcelona steeds sterker worden

Reacties

Barcelona zette donderdagavond Napoli opzij in de tussenronde van de Europa League en maakte indruk met het veldspel. Frenkie de Jong ziet de ploeg van Xavi steeds meer groeien.

Uitblinker Frenkie de Jong ziet Barcelona steeds sterker worden
© Pro Shots
Napoli
Napoli
2 - 4
Barcelona
Barcelona

De Jong was een van de uitblinkers bij Barcelona tegen Napoli en had met een fraai doelpunt een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 2-4 overwinning. Xavi was na afloop lyrisch over de Nederlander, die blij is met de stappen die Barcelona zet. De Catalanen zijn na de zege van donderdag in de laatste zes officiële wedstrijden die het speelde ongeslagen gebleven.

'Vanavond was een goede wedstrijd, daar ben ik hartstikke blij mee', zei De Jong na afloop tegen ESPN. 'We zijn op de goede weg. Je merkt de laatste weken dat we steeds beter worden en als je wint krijg je ook steeds meer vertrouwen.'

Volgens De Jong kan het ook alleen nog maar beter worden. 'Er zijn weer een paar jongens teruggekomen en als we straks iedereen terug hebben, dan hebben we gewoon een heel goede selectie', meent de Oranje-international. 'We hebben nu al veel meer mogelijkheden dan aan het begin van dit seizoen. We willen de Europa League winnen, natuurlijk. Maar we zullen zien.'

Barcelona komt zondag weer in actie: in het eigen Camp Nou is Athletic Club dan de tegenstander. Dit is de laatste ploeg die wist te winnen van de manschappen van Xavi: in de strijd om de Copa del Rey was Athletic op 20 januari met 3-2 (na verlenging) te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.