UEFA zet volgende stap: straffen nabij voor Super League-voorvechters

Reacties

De UEFA laat er geen gras over groeien: twee weken nadat er een officieel onderzoek is geopend naar de Super League-voorvechters Barcelona, Juventus en Real Madrid is duidelijk dat er straffen aan zitten te komen.

UEFA zet volgende stap: straffen nabij voor Super League-voorvechters
© Pro Shots

In een statement meldt de Europese voetbalunie dat er een tuchtprocedure is opgestart na een onderzoek. De drie clubs hebben met hun aandeel in het Super League-project mogelijk diverse regels van de UEFA overtreden.

De andere negen deelnemers (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid) trokken zich snel na het aankondigen van het Super League-project terug, maar Barcelona, Juventus en Real Madrid zien zo'n supercompetitie nog steeds zitten. De 'spijtoptanten' hebben inmiddels relatief milde straffen gekregen.

UEFA-preses Aleksander Ceferin liet al weten dat clubs die vasthouden aan de Super League veel harder zullen worden aangepakt. De eerste stappen in die richting zijn nu gezet. De UEFA meldt dat er op termijn meer duidelijkheid komt.

Redden
Het boegbeeld van het 'rebelse trio' is waarschijnlijk Florentino Pérez. De voorzitter van Real Madrid heeft al talloze keren duidelijk gemaakt dat een Super League nodig is om de financiële tekorten weg te werken. 'We zijn bezig om het voetbal te redden, na deze pandemie', zei de bestuurder bijvoorbeeld onlangs. 'De omzet van Real Madrid is teruggelopen van negenhonderd naar zeshonderd miljoen euro. Ik zeg het je: er is geen andere oplossing dan de Super League. Of iemand moet iets anders uitvinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.