UEFA wil niets weten van Deense kritiek op omstreden beslissing

Reacties

De UEFA staat nog steeds achter het besluit om het EK-duel Denemarken - Finland van afgelopen zaterdag nog diezelfde avond te hervatten, nadat Christian Eriksen een hartstilstand had gekregen. Dat heeft de Europese voetbalbond in een statement laten weten.

UEFA wil niets weten van Deense kritiek op omstreden beslissing
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Finland
Finland

Zaterdag ging het vlak voor rust helemaal mis, toen Eriksen plotseling in elkaar zakte. Hij bleek later een hartstilstand te hebben gehad, werd op het veld gereanimeerd en maakte het inmiddels (naar omstandigheden) goed. De wedstrijd werd door het incident stilgelegd bij 0-0, bijna twee uur later werd er verder gespeeld. Finland won uiteindelijk met 0-1 van de aangeslagen Denen. Dat er überhaupt weer werd gevoetbald, leidde tot veel discussie en kritiek.

Aanvankelijk kwam naar buiten dat de Deense spelers zelf wilden doorspelen. Later werd echter bekend dat zij van de UEFA moesten kiezen: óf de wedstrijd op zaterdag nog spelen, of op zondagmiddag. Die houding van de voetbalbond viel verkeerd bij icoon Michael Laudrup. Ook bondscoach Kasper Hjulmand vond uiteindelijk dat het verkeerd was geweest om alsnog te gaan spelen, maandagochtend herhaalde keeper Kasper Schmeichel die kritiek op de UEFA.

De bond heeft nu gereageerd en vindt dat alle beslissingen goed zijn genomen. 'De UEFA weet zeker dat het deze zaak heeft behandeld met alle respect voor de precaire situatie én voor de spelers. Er is besloten om de wedstrijd te hervatten, maar pas nadat Denemarken én Finland hadden verzocht om het duel nog diezelfde avond uit te spelen. Het feit dat spelers 48 uur rust moeten hebben tussen twee wedstrijden, zette een streep door de andere opties', zo luidt het statement.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.