Bondscoach Denemarken vindt het verkeerd dat duel met Finland doorging

Reacties

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand vindt het achteraf gezien verkeerd dat de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland zaterdagavond werd hervat na het incident rond Christian Eriksen.

Bondscoach Denemarken vindt het verkeerd dat duel met Finland doorging
© Pro Shots

'We hadden niet door moeten gaan', vertelde Hjulmand zondag op een persconferentie. Zaterdagavond meldde de keuzeheer al dat de UEFA de Denen twee opties gaf: de wedstrijd die avond nog uitspelen (zoals dus ook gebeurde) of zondag om 12.00 uur verdergaan. 'We hadden gewoon in de bus moeten stappen, dan hadden we vandaag wel verder gezien.'

De keuze werd voorgelegd aan de spelers. 'Maar het was verkeerd om de verantwoordelijkheid bij hen neer te leggen. Ik heb er nu een slecht gevoel over. We spraken wel af dat we het besluit pas zouden nemen totdat we duidelijkheid hadden over hoe het met Eriksen ging. We kregen toen het bericht dat hij weer bij bewustzijn was en weer praatte.'

Bondsvoorzitter Peter Møller meldde tijdens de persconferentie dat de Denen geen enkele druk hebben gevoeld van de UEFA.

Eriksen ging vlak voor rust naar de grond en werd op het veld gereanimeerd. Zondagochtend meldde de Deense bond dat de toestand van de middenvelder stabiel is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.