Bondscoach Denemarken: 'Je kunt geen wedstrijd spelen met zulke emoties'

Reacties

Kasper Hjulmand, de bondscoach van de Deense nationale ploeg, heeft zaterdagavond uitleg gegeven over de beslissing om de wedstrijd tegen Finland uit te spelen.

Bondscoach Denemarken: 'Je kunt geen wedstrijd spelen met zulke emoties'
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Finland
Finland

Het in elkaar storten van Christian Eriksen wierp in de 43ste minuut een donkere schaduw over de wedstrijd. De emoties liepen hoog op bij iedereen in het stadion, maar toch vooral de spelers van Denemarken. Zij boden Eriksen zelfs nog medische assistentie, voordat de medische staf ter plaatse was. De eerste beelden van de Deense middenvelder, gingen door merg en been.

Logischerwijs ontstond er totale paniek. Veel spelers waren in tranen. De ergste schrik trok wat bij toen Eriksen bij bewustzijn was terwijl hij per brancard het veld verliet. Later volgden positieve updates uit het ziekenhuis, de middenvelder kon zelfs weer praten en had vanaf zijn ziekenhuisbed ook contact met zijn ploeggenoten.

De UEFA meldde dat die ploeggenoten vervolgens zelf met het verzoek kwamen om de wedstrijd uit te spelen en dat gebeurde. Ongeveer een uur en drie kwartier na het moment van Eriksen werd er weer gevoetbald. Een opvallend besluit, zeker omdat de emotie nog steeds op de gezichten van veel spelers te zien was.

Dat de Denen in hun hoofd met veel meer bezig waren dan alleen met de wedstrijd werd al snel duidelijk. De normaal oerdegelijke Kasper Schmeichel verkeek zich lelijk op de openingstreffer van Joel Pohjanpalo en even later schoot Pierre-Emile Højbjerg een strafschop erg zwak in. Het resulteerde uiteindelijk in een kostbare nederlaag tegen de Finnen, op papier de zwakke broeder in Groep B.

Hjulmand trok achteraf een veelzeggende conclusie. 'Je kunt geen wedstrijd spelen met zulke emoties. Als een van je spelers voor zijn leven vecht, dan is het voetbal zinloos. We waren behoorlijk van slag. We hebben nog geprobeerd te winnen. Het was ongelooflijk dat de spelers het voor elkaar kregen om het veld op te stappen en de tweede helft te spelen', aldus de Deense bondscoach op zijn persconferentie achteraf.

Waarom zijn ploeg überhaupt besloot om weer te spelen, werd Hjulmand gevraagd. 'We hadden twee opties: de wedstrijd vanavond uitspelen of morgenmiddag om 12.00 uur. Toen hebben we voor vanavond gekozen, want om morgen te spelen was echt niet te doen geweest. Dan maar nu spelen en er vanaf zijn, dat is wat de spelers besloten hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.