UEFA spreekt zich uit na fluitconcert bij Belgisch statement tegen racisme

Reacties

De Belgische nationale ploeg beleefde zaterdag een flitsend begin van het EK, maar de wedstrijd tegen Rusland kende nog wel een valse start. Toen de spelers van de Belgen vlak voor de aftrap knielden, als statement tegen racisme, werden zij massaal uitgefloten door de Russische fans.

UEFA spreekt zich uit na fluitconcert bij Belgisch statement tegen racisme
© Pro Shots

België speelde zijn eerste groepswedstrijd in Sint-Petersburg en op de tribunes zaten zo'n dertigduizend supporters, die hun afkeer tegen het statement duidelijk lieten merken. In de voorbereiding op het EK klonk er ook al boegeroep toen de spelers van de Engelse ploeg knielden. Zij besloten om niet te zwichten voor de kritiek en maken ook straks tegen Kroatië weer het statement.

Tegenstander Kroatië heeft zelf laten weten dat het niet zal knielen en zaterdag, tijdens de persconferentie van bondscoach Frank de Boer en aanvoerder Georginio Wijnaldum, werd duidelijk dat ook de spelers van het Nederlands elftal niet voor dit gebaar kiezen. Wijnaldum vertelde dat de Oranje-selectie op een andere manier een signaal wil afgeven.

De UEFA meldt zondag dat de bond het inmiddels bekende protest tegen racisme zal steunen. 'Elke speler of official mag voor de wedstrijd op een knie gaan zitten', communiceerde de UEFA. 'We vragen aan de toeschouwers die zich hieraan storen om respect te tonen voor spelers die op één knie gaan zitten. Als organisatie voeren we een beleid van nultolerantie tegen racisme.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.